Nieuws

Heel Losser spaart

Winkeliers uit Losser introduceren Waardepas als nieuw spaarsysteem

Korting

Punten sparen bij aanschaf van producten en vervolgens zelf bepalen in welke winkel je korting krijgt. Vanaf maandag 16 oktober is dat in Losser mogelijk met de Waardepas. Het landelijke spaarsysteem bestaat uit een kaart of een app op de smartphone. Wanneer, bij bijvoorbeeld de slager, producten worden gekocht, worden de spaarpunten automatisch bijgeschreven op deze kaart of app. Wanneer voldoende punten zijn gespaard kunnen deze omgezet worden in korting.

De Waardepas is ontstaan door de samenwerking tussen winkeliers uit Losser en Martin Regtop van marketingbedrijf Invizo. De ondernemers benaderen Regtop vanwege de wens om klanten te binden met een spaarsysteem. Inmiddels zijn al 13 plaatselijke ondernemers aangesloten bij dit concept waarmee Losser de primeur heeft in Overijssel.

Ongecompliceerd

“Het concept van de Waardepas sprak de winkeliers gelijk aan”, vertelt Martin Regtop. “Met name het voordeel dat met slechts één pasje of de eigen smartphone bij alle aangesloten winkels kan worden gespaard. Hoewel het een landelijk spaarsysteem, richten wij ons voornamelijk op Twente. We hopen dat in de toekomst ook bedrijven in de overige dorpen zich bij de Waardepas aansluiten.” Want de Waardepas heeft volgens Martin Regtop nog meer voordelen. Zo wordt iedere aankoop gelijk beloond met spaarpunten, kan één kaart of app worden gebruikt voor meerdere plaatselijke bedrijven waardoor deze vaker gebruikt wordt en kunnen klanten zelf bepalen waar en wanneer ze de gespaarde punten inleveren.

Individueel of met de hele familie

Een ander voordeel van het nieuwe spaarsysteem is dat klanten zowel persoonlijk als met het hele gezin of de familie kunnen sparen. Ook overschakelen van een eenpersoons kaart naar een familiepas is mogelijk en er is geen maximaal aantal personen voor één account. “De persoonlijke kaarten moeten dan worden ingeleverd zodat meerdere personen op één kaart of app kunnen sparen. Het bijschrijven van de punten gebeurt in de winkels zelf”, legt Regtop uit. “Via het kassasysteem, IPad of IPhone; Klanten hoeven alleen maar hun smartphone voor de terminal houden.

De Waardepas werkt met alle Windows systemen zodat deelnemende winkeliers geen extra investeringen hoeven te doen. Ondernemers bepalen zelf het aantal spaarpunten en maken dit kenbaar in hun eigen zaak op in de app. Je kunt als klant dus verschillende saldi hebben bij de verschillende winkels. Wanneer de klant voldoende punten heeft gespaard verschijnen via de app producten in beeld waarop korting kan worden verkregen.”



Direct actief

Vanaf maandag 16 oktober aanstaande is het mogelijk om bij de deelnemende ondernemers een Waardepas aan te vragen. De pas kost twee euro en is direct klaar voor gebruik nadat de klant zijn of haar persoonlijke gegevens heeft ingevuld. Dat is nodig zodat bij verlies of diefstal de reeds gespaarde punten op de nieuwe kaart kunnen worden bijgeschreven.

De lancering van de Waardepas in Losser gaat een maand lang gepaard met openingsacties bij de deelnemende bedrijven. Na de openingsmaand zijn ze er vrij in om zelfstandig acties te houden waarmee extra punten te sparen zijn.
Meer informatie over de Waardepas is te vinden op de website: www.waardepas.nl

 

 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid