Nieuws

Heren 1 van Losser pakt de draad weer op

Het Heren-1 team van Losser heeft in de waterpolocompetitie de draad weer opgepakt. Afgelopen week liepen de Lossernaren voor het eerst tegen een nederlaag aan. Deze week herstelde de ploeg zich en kon met een 11- 8 overwinning tegen Livo 3 de punten in eigen huis houden. Losser speelde zonder Martijn Bruins, maar de jonge Joep Gielians en Robbin Huurneman konden als invallers aantreden.

Losser leek aanvankelijk een makkelijke wedstrijd te gaan spelen. Na de eerste periode was de stand 4-1 voor Losser, en de 5-1 in de tweede periode leek op de vroege genadeklap.  Vanaf dat moment ging Losser slordiger spelen. Natuurlijk speelde ook mee dat de scheidsrechters het toelieten dat de verdedigers veel meer mochten dan de aanvallers. Mede hierdoor kon de geroutineerde ploeg uit Lichtenvoorde steeds in het spoor van Losser blijven. Zo werd het gat in de score in de 3e periode gedicht tot 7-5. Vanaf dat moment moest Losser alle zeilen bijzetten om de voorsprong te behouden. De doelpunten vielen in de laatste periode veelvuldig aan beide kanten, maar Losser kon uiteindelijk met 11-8 het strijdperk verlaten.

Volgende week speelt Losser in Doesburg tegen DWV, een ploeg die net als Losser nog maar één keer verloren heeft. Na die wedstrijd kan een beetje worden ingeschat waar Losser uiteindelijk in de competitie zal gaan eindigen.

Tussenstanden: 4-1, 6-3, 9-5, 11-8

Doelpunt Losser: Matijs Vaneker 3, Eric de Vries 2, Joeri Wigger 2, Michel Brookhuis 2, Wim Wigger en Felix Huke.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid