Nieuws

Horeca een uur langer open

Er is op 1 maart door burgemeester Sijbom en politie en horeca Dinkeldal het convenant Horeca gemeente Losser ondertekend. Met ingang van 1 maart loopt er in de gemeente Losser een proef om de sluitingstijd voor horecagelegenheden in de weekenden te verplaatsen van 02.00 uur naar 03.00 uur.

Proef

De proef geldt voor horecagelegenheden die zelf aangeven aan deze proef met een langere openingstijd te willen meedoen. Voorwaarde is wel dat de betreffende horecagelegenheid het onderliggende convenant heeft ondertekend.

Een uur langer open

In het convenant zijn afspraken gemaakt om het mogelijk te maken dat horecagelegenheden één uur langer open zijn. Tegelijkertijd zorgt de horeca ervoor, door het treffen van diverse maatregelen, dat de overlast voor omwonenden door de gasten van de horeca (het uitgaanspubliek) tot een minimum wordt beperkt. In totaal zijn 20 gedragsregels opgenomen in het convenant.

Het convenant is na intensief overleg met zowel de horeca als de omwonenden tot stand gekomen. Burgemeester Sijbom is verheugd dat er nu breed draagvlak is om samen van deze proef een succes van te maken. 

Een speciaal emailadres is open gesteld, dat kan worden gebruikt door omwonenden om eventuele opmerkingen of klachten van overlast door te geven aan de gemeente Losser. Tijdens de proefperiode zijn evaluatiemomenten ingebouwd om met alle partijen de voortgang van de proef te bespreken.

Het convenant dat de proef met de verlengde openingstijd mogelijk maakt, is op 1 maart 2017 ondertekend door de Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Dinkeldal (de heer Padberg, voorzitter), de Politie (de heer Baveld, chef Basisteam Noordoost Twente) en door burgemeester Sijbom namens de gemeente Losser.

Bronnen: Burgemeester Sijbom/ Losser.nl

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid