Nieuws

The House of the Spirits 11 oktober in filmhuis Losser

In deze verfilming van de bestseller van Isabelle Allende, "La casa de los espíritus" volgen we drie generaties van de Chileense familie Trueba. Het verhaal begint in de rustige jaren twintig van de vorige eeuw en eindigt in de turbulente jaren zeventig.

Trouwplannen

Hoofdpersoon is de arme Esteban Trueba. (Jeremy Irons). Hij maakt de beeldschone Rosa Del Valle (Teri Polo) het hof. De twee hebben trouwplannen en vieren dit bij de familie Del Valle. Maar Rosa drinkt per ongeluk uit een vergiftigd glas wijn en 's nachts overlijdt zij. Het vergif was niet voor haar bestemd maar voor haar vader, een door sommigen bepaald niet geliefde politicus. De paranormaal begaafde Clara (Meryl Streep), de veel jongere zus van Rosa, en reeds lang verliefd op Esteban, had het sterfgeval voorspeld, wordt depressief en besluit daarna om nooit meer te spreken.

Verdrietig vanwege Rosa's dood koopt Esteban een ranch waar hij in de loop van de tijd een bloeiend bedrijf van maakt. Inmiddels zeer rijk ontmoet hij veel later Clara opnieuw en In 1944 vraagt hij haar ten huwelijk waarop zij weer begint te praten. Clara sluit vriendschap met Férula (Glenn Close), de onaantrekkelijke zuster van Esteban die hem zijn leven lang al onder haar hoede heeft genomen en bemoederd. Férula verhuist samen met Esteban en Clara naar Tres Marias, waar hen een stormachtig leven wacht in de schaduw van de revolutie...

 

De film duurt 140 minuten en begint om 14.00 uur.

In de pauze wordt u thee of koffie aangeboden.

Na de film kan men desgewenst wat drinken aan de bar.

Entree 6 euro inclusief koffie of thee.

 

Erve Kraesgenberg, Bookholtstraat 25 te Losser.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid