Nieuws

Huldiging bij de Zonnebloem Losser

40 jaar Zonnebloem

Maandagavond 19 februari was de Zonnebloem afdeling Losser in vergadering in de Parochiezaal van de Maria Geboorte kerk. Nagenoeg alle vrijwilligers waren aanwezig. Na de vergadering brak het heugelijke feit aan voor de jubilaris Thea Kuiper. Thea is 40 jaar lid als vrijwilliger van de Zonnebloem. Uiteraard werd ze toegesproken door de regiovoorzitter van de Zonnebloem Hilkien Gruppen. Ze prees Thea om haar inzet als vrijwilligster. 40 Jaar is een enorme tijd. Thea is jarenlang bestuurslid voor bezoekwerk geweest. Heeft altijd hard moeten werken om de regio vakanties in goede banen te leiden. Bovendien ging ze heel vaak mee met de bustochten. Ook zat ze in de commissie voor “Zon in de schoorsteen”. Een Sinterklaasactie van de Zonnebloem die niet meer in gebruik is. Men denkt er sterk over om deze actie weer te actualiseren.

Erepenning

Thea kreeg de erepenning van de Zonnebloem opgespeld de regiovoorzitter. De erepenning heeft een bijzondere beeltenis, het is een Zonnebloem, een schakel en een hand. De zonnebloem richt zich altijd naar de zon en de zon geeft groeikracht. Het is een symbool voor levensmoed. De schakel staat voor alles wat mensen verbindt, het is de schakel tussen de Zonnebloem vrijwilliger en de gast. De hand deze staat voor het gebaar dat jij maakt naar de gasten, de hand die jij uitstrekt naar de zieke of eenzame medemens.

Elise Droste-Oosterbroek

Vervolgens werd ze toegesproken door de voorzitter van de afdeling Losser Elise Droste-Oosterbroek. Ze zei onder andere het volgende: “Thea wat een lange tijd al zet jij je in voor de medemens. Tjee, wat was jij jong toen je met vrijwilligerswerk begon. Er zullen maar weinig vrijwilligers zijn die je dat nadoen. Daarmee ben je een goed voorbeeld voor onze jonge generatie. En dat niet al 40 jaar alleen voor de Zonnebloem. Ook de gasten van het Hospice waar je ook vrijwilliger bent kunnen altijd op jou rekenen. Altijd bereid voor een helpende hand, het meedenken, maar vooral ook een luisterend oor voor anderen. Ook zijn wij blij met je man Bennie, die niet alleen jou ondersteunde met je vrijwilligerswerk, maar ook zorgt voor de koffie en hapjes op de pauzeplaats met de jaarlijkse fietstocht van ons.”

 

 

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.