Nieuws

IJsbaan Losser zondag open

De vorst van de afgelopen nacht was niet voldoende om de ijsbaan in Losser te kunnen openen. Voor zondag zijn de verwachtingen goed.

Dat meldt de IJsclub Losser op haar Facebook pagina. "Helaas. De ijsbaan gaat vandaag toch niet open. Komende nacht is de vorstverwachting goed. Dus het wordt morgen schaatsen in Losser" aldus het bericht van de Losserse ijsmeesters.

Voorzitter Theo Holtmaat van de IJsclub Losser zegt tegen Hallo Losser dat het vandaag nog net niet kan. "Als we de baan nu openen dan wordt alles stuk gereden en dan kan er morgen en overmorgen niet geschaatst worden. De vooruitzichten zijn goed en de komende nacht gaat het nog stevig vriezen".

Zondag.

Zondagochtend gaat de baan dus zeer waarschijnlijk open voor de Losserse schaatsliefhebbers. Er worden geen clubkampioenschappen georganiseerd waardoor de baan morgen vanaf ca. 10:00 de hele dag beschikbaar is voor het publiek.

Toegangsprijzen zijn €1,50 voor de jeugd en €2,50 voor volwassenen.

Groene vlag.

Pas als de ijsmeester de baan heeft goedgelkeurd gaat morgen dan ook de traditionele groene vraag uit in de Oude Toren op het Martinusplein in Losser.  Deze historische toren met een hoogte van 22 meter in het centrum van het dorp Losser dateert uit de veertiende eeuw.

IJsbaan Losser zondag open

Foto: Corine (@Enir0c via Twitter)

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.