Nieuws

De Inloop

Elke maandag en donderdag komt een groep dames naar de Vicaryzaal. Het zijn geheel zelfstandig functionerende dames die zin hebben in een verzetje.

Ze willen de dagelijkse sleur doorbreken en samen gezellige dingen doen, waaronder gezamenlijk aan tafel te gaan. Ongeveer 5 jaar geleden is er tussen Maartens stede en de gemeente een afspraak gemaakt om mensen die onder deze doelgroep vallen, gelegenheid te geven hier aan deel te nemen. Het is een vorm van dagbesteding voor zelfstandig wonende 65-plussers die veel alleen thuis zijn, onvoldoende kunnen deelnemen aan de het bestaande welzijnsaanbod in de gemeente Losser en geen indicatie hebben voor de Dagopvang.

Voorwaarde is wel dat men zelf het vervoer regelt, (niet zorgbehoevend is) en dat men zich zelfstandig kan redden (b.v. toiletbezoek). De Inloop is elke maandag en donderdag van 10.30 – 16.00 uur in de Vicaryzaal Sint Maartens Stede. Kosten: € 10,00 per dag, inclusief warme maaltijd, koffie/thee en de activiteiten van het dagprogramma.

Heren

Helaas laten de heren het afweten. Hoewel er voldoende activiteiten worden aangeboden waar de mannen zich goed in zouden kunnen vinden, zoals biljarten, een kaartje leggen en meedoen aan geheugentrainingen. Er is nog plaats voor meerdere bezoekers. Er is een maximum van 10 personen die per dag kunnen deelnemen. Dit getal wordt meestal niet gehaald.

Heren kunnen een keer komen proefdraaien en wie weet bevalt het. De activiteiten worden meestal bepaald door de bezoekers. Soms een Bingo. Soms sjoelen en soms kaarten. Een geliefde activiteit is het knikkerspel, een soort voorloper van de flipperkast.

Vrijwilligers

De inloop wordt gerund door zes vrijwilligers. Een vrijwilligster van het eerste uur is Marja Oudehand. Vanaf het begin is zij actief binnen dit prachtige project. “Ik doe het vrijwilligerswerk met heel veel plezier. Het is prachtig en dankbaar werk. Ik heb er plezier aan om met oudere mensen om te gaan. Het is altijd gezellig en we hopen nog wat meer bezoekers te krijgen op de Inloop. Ik ga hier, samen met de andere vrijwilligers, altijd met veel enthousiasme aan de slag. En inderdaad, het zou leuk zijn als er ook enkele mannen bij zouden aanhaken. Het is laagdrempelig en het is niet duur. Er wordt ’s middags een uitstekende maaltijd gereserveerd en de mensen zijn altijd tevreden. En één keer per jaar hebben we een gezellig uitje.” zegt Marja.

Informatie.

Als u meer informatie wilt over deze Inloop kunt u contact opnemen met Annelies van Koningsveld telefoon 088-0005200 of per email. a.vankoningsveld@zorggroepsintmaarten.nl. Men mag zich ook aanmelden bij de receptie van Maarten-Stede en daar eventueel een telefoonnummer kan worden achtergelaten, waarna er contact met u wordt opgenomen.

De Inloop

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.