Nieuws

Johan Effing: koude start van een warme zondag

Vandaag wordt het een prachtige dag volgens de weerman van Hallo Losser. Maar morgen wordt het alweer kouder en in het midden van de week wordt de kans op regen iets groter.

Tegenvaller.

"Van de dag van gisteren had ik heel wat meer verwacht" zegt Johan Effing. "De middagtemperatuur bleef zelfs nog een graadje achter bij vrijdag. Toch een beetje een tegenvaller."

Twente 14.2 en weerstation Losser 13.6 graden. De zon bleef net als vrijdag in het oosten opnieuw heel ver achter bij de kuststrook. "Wij hebben gisteren de zon bijna niet gezien. Om zes uur gisterenavond had de zon in het westen al ruim 8 uur geschenen".

Vandaag, morgen en volgende week

"Het zat al dagenlang in de verwachtingen, vandaag gaan we hier in het oosten ook een zonnige en warme dag tegemoet. De Duitse tak van MeteoGroup heeft voor ons vandaag zelfs meer dan 12 uur zon berekend" aldus Effing. "De temperatuur vanmiddag kan tot ruim 20 graden oplopen".

Reeds komende nacht kan de wind alweer naar het noordwesten omgaan en stroomt belangrijk koudere lucht binnen door lage druk ontwikkelingen boven Scandinavië. Dit lijkt volgens de weerman uit Losser een heel hardnekkig weerpatroon te worden waarbij voor het eerst sinds lange tijd een hoge drukgebied boven Groenland in beeld komt.

Aprilkou

"Gistermiddag nog even het april archief ingezien. We waren het alweer vergeten maar in april 2003 heeft het in twee etmalen matig gevroren. Vlak boven het gras vroor het zelfs streng. Heb er maar een grafiekje van gemaakt om jullie dat te laten zien. Dit allemaal in de aanloop naar een van warmste zomers uit de reeks".

Koude start.

Burgemeester Sijbom was al vroeg op pad en plaatste een foto van een bevroren autoruit op Twitter. "Zullen we echt vandaag boven 20 graden uitkomen|?" vraagt hij zich af. Volgens Johan Effing dus wel.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.