Nieuws

Johan Effing: Zomerdip met lichtpuntjes

Weerman Johan Effing kijkt voor Hallo Losser naar het weer voor de komende dagen. Tussen de buien van vandaag door voorziet hij ook droge momenten.

Veel millimeters

"Vanmorgen heb ik toch maar even de gang naar de regenmeter gemaakt" zegt Hallo Losser weerman Johan Effing. "De hoeveelheid sinds gisteravond 20.00 uur viel mee, 7.2 mm Dit cijfer zou vandaag nog flink kunnen oplopen want vanuit het westen lijken zware buien met onweer onze kant op te komen. Je zou kunnen zeggen  het  massieve regen gebied  waar we vanochtend mee te maken hebben wordt later op de dag gevolgd met buien vergezeld van onweer".

Vakantie

"Al met al in interessante dag voor de weermensen maar bijzonder teleurstellend voor de jongere generatie die nu vakantie heeft. Dit weer heeft alles te maken met een traag trekkende ondiepe depressie die op weg is naar midden Europa".

Zomerdip met lichtpuntjes

"Ook morgen lijkt deze depressie het weer nog te beïnvloeden" zegt Effing. "We zijn in een echte zomerdip terecht gekomen. In deze tijd van het jaar, de Hondsdagen veranderd in de regel het stromingspatroon bijna niet. We lijken heel de week en misschien ook daarna, met een aanhoudend met wisselvallig zomerweer te maken krijgen".

Lichtpuntjes zijn er volgens de weerman wel: als er een rug van hoge druk gaat passeren iets wat voor het komend weekend een in de berekeningen zit.

"Door het onweer van gisternacht konden we de vijfde onweersdag registreren. Er kwam in dit etmaal flink wat regen naar beneden. In totaal 15 mm, daardoor is de juli som nu opgelopen naar met de gemeten millimeters van vanmorgen er bij ruim 112

Het was gistermiddag bij vlagen best lekker weer.  In de bebouwde kom werd het nog 21.8 graden. Twente iets lager 20.5 graden. Van Carl Johannink kreeg ik in 24 uur een neerslag som door van 46.3 mm. De buien van gisteren eergisteren zijn blijkbaar over Gronau getrokken" zegt Johan Effing tot besluit.

foto: Judith Riekert

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.