Nieuws

Jongste vuilnisman van Nederland

De opschoonactie is een initiatief van de acht-jarige Sam Mollink. Hij zorgt er samen met zijn broertje, opa en vriendjes al maandenlang voor dat de bermen van de Zandhuizerweg netjes blijven. Het liefst zou hij het hele dorp opschonen, maar De Lutte is te groot voor hem alleen. Kortom, Sam heeft hulp nodig en daarom bedacht hij de actie SAMenSCHOON.

Helpende handen

Om zijn opschoondag een succes te laten worden, zijn er heel veel mensen nodig die bereid zijn om een paar uurtjes te komen helpen. Al verschillende kinderen en volwassenen uit De Lutte, maar ook uit omliggende dorpen, hebben zich aangemeld om te komen helpen. Ook Stichting Dorpsbelangen zorgt voor wat helpende handen. Fantastisch, maar nog lang niet genoeg om het hele dorp weer vrij te krijgen van zwerfafval. Sam roept bij deze dan ook iedereen op om in beweging te komen. Hij rekent ook op u!

Op zaterdag 25 maart tussen 13:00 uur en 14:00 uur kunnen alle deelnemers op het kerkplein in De Lutte materiaal ophalen dat beschikbaar is gesteld door de gemeente Losser. Denk hierbij aan handschoenen, vuilniszakken, veiligheidshesjes en grijpstokken.

 

Supporter-van-Schoon setje

Voor alle kinderen van de basisschool die zich via de website hebben aangemeld ligt er een Supporter-van-Schoon setje klaar. Dit setje bestaat uit een veiligheidshesje en werkhandschoenen die ze na afloop mogen houden. Zo kunnen zij het hele jaar door zorgen voor een schone buurt.

Tussen 17:00 uur en 18:00 uur kunnen alle andere materialen, samen met de volle vuilniszakken, ook op het kerkplein weer worden ingeleverd. Alle kinderen krijgen na afloop een diploma voor hun bijdrage aan een schone en prettige woonomgeving.

De Lutterse Dorpstraatspecialisten zorgen ervoor dat er voor alle deelnemers een welverdiende bak koffie of ranja en een broodje klaar staat!

Meer informatie over de actie SAMenSCHOON kunt u vinden op de website www.sam-en-schoon.nl.

Ook vindt u hier een invulformulier waarmee u ons kunt laten weten dat u erbij bent. Deelname is op eigen risico en kinderen kunnen zich dan ook alleen aanmelden onder begeleiding van een volwassene.

Heel graag tot 25 maart! En de groeten van Sam

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid