Nieuws

Jubileum koor Dynamique

Op 16 september viert het koor Dynamique haar 50-jarig jubileum. De voorbereidingen voor deze dag zijn in volle gang. Op deze dag zullen vele herinneringen opgehaald worden. Een mooie dag met workshops, hapjes en drankjes en met natuurlijk veel goede muziek.

Uitnodiging

Vele (ex)koorleden hebben de uitnodiging al ontvangen en hebben zich opgegeven en hebben al betaald. Men krijgt echter nog steeds signalen van mensen die vergeten zijn zich op te geven of die toch onverhoopt geen uitnodiging hebben ontvangen. Iedereen die zich verbonden voelt met Dynamique kan zich nog tot vrijdag 21 juli opgeven bij dynamique50@gmail.com

Let wel; pas als de betaling van 15 euro p.p. binnen is heb je je officieel aangemeld. Betaling kan op banknummer. NL98RABO0130328170 onder vernoeming van je naam en jubileum Dynamique.

Zuster Castissima

In 1967 is het jongerenkoor Dynamique opgericht door zuster Castissima. Inmiddels zijn de koorleden niet allemaal even jong meer en noemen ze zich ook geen jongerenkoor meer. Het repertoire bestaat uit herkenbare kerkliedjes maar het merendeel zijn bekende popsongs zoals "Mag ik dan bij jou" van Claudia de Breij. Of "Pride" van Bono, en liedjes van Marco Borsato, Michael Jackson en Simon en Garfunkel, en vele andere Engels en Nederlandse variaties. De nummers die gezongen worden zijn gedeeltelijk bewerkt door de dirigent Raymond Breukers. Hoogtepunten zijn de jaarlijkse Jezus Christ Superstar en de vieringen die ze zelf verzorgen, zoals o.a. de viering op Allerzielen. Zoals zuster Castissima destijds al vermeldde; het koor is niet ter opluistering maar draagt een boodschap uit, het koor kent een sterke betrokkenheid bij maatschappij en de kerk.

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.