Nieuws

Judofeest in de Fakkel

Zaterdag waren een kleine 70 judoka’s aan het strijden om diploma’s tijdens het Judocompetitie van het Oosten judotoernooi. Dit zijn een onderlinge wedstrijd voor beginnende judoka’s georganiseerd door en voor verschillende judoverenigingen in Twente. Dit was Judo Losser de gastheer. Het werd een judofeest waarbij de jongsten over de mat dartelden en in de laatste blokken op het scherps van de snede werd gestreden.

Goed partij

De judoka’s van Losser gaven goed partij. De extra wedstrijdtrainingen werpen hun vruchten af voor deze beginnende vechters. Er werd gewonnen en natuurlijk ook verloren. Sem ter Bekke (200), Mika Velt (200), Finn Timmers (400) Job Riesewijk (400_ en Niels Huisman (500) scoorden voldoende punten voor een volgend diploma met bijbehorende embleem voor op de judojas.

Jong talent

Judoka’s van Budovereniging Hantei Oldenzaal, Judo Almelo, Judoverein Duitsland  Lingen, Judovereniging Markelo, Judovereniging Ootmarsum, Judovereniging THAG Tubbergen, Riessen Oonderoet, en Sportstudio Twente Vroomshoop bestrijden elkaar zes keer per jaar telkens op een andere locatie. Het is een laagdrempelig toernooi voor de startende wedstrijdjudoka. Een prima tussenwedstrijd tussen de onderling Judo Losser Spettertoernooien en de regionale toernooien. De organisatie in Losser lag in handen van de WedstrijdCommissie. Zo’n 12 opgeleide dojo-assistenten nemen de voorbereiding en de uitvoering van het toernooi op hun schouders. Jong talent organiseert voor beginnend talent. Daarmee is Judo Losser ook voor de verdere toekomst van goed en ervaren kader verzekerd.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid