Nieuws

Kom op 15 november naar het Energieatelier

Voor jong en oud vanaf 12 jaar in het Twents Carmel College in Losser

Op woensdagmiddag 15 november komt het Twentse Energieatelier naar Losser. Tussen 15.00 en 19.00 uur kun je dit energieatelier bezoeken in het Twents Carmel Collage aan de Oranjestraat 2 in Losser. Jong en oud zijn welkom. De toegang is gratis

Binnen Noordoost Twente werken we samen aan de energietransitie. Om deze energietransitie een extra boost te geven, worden er in dertien gemeenten in Twente zogenaamde Energie Ateliers gehouden. Tijdens dit Energieatelier gaan de bezoekers zelf aan de slag met de manier waarop we in de toekomst onze energie willen opwekken.

Speel de Energiegame

Verwacht tijdens het Energieatelier geen lange presentaties of uitgebreide toespraken. In het energieatelier  komt je zelf in actie! De Universiteit Twente presenteert een energiegame waarmee je inzicht krijgt in de opgave om meer duurzame energie te realiseren. Je ziet zelf hoeveel gigaJoule er nodig is en wat de mogelijkheden zijn.

Bekijk het effect van een zonnepark op het landschap in 3D-simulaties

Lukt het je om voldoende duurzame energie op te wekken voor heel Noordoost Twente?
ROM3D laat in 3D zien wat het effect is van duurzame energie op het landschap. Hoe zie je die windmolen vanaf je huis? En hoe ziet zo’n zonnepark er nu echt uit? Dat ziet je in een 3D-simulaties.

Een quiz spelen, kennis delen en debatteren

Heb je een goed idee hoe we onze energie duurzamer kunnen maken? Welke mogelijkheden zijn er in je  eigen omgeving? Hoe zorgen we ervoor dat we het samen doen en dat we ook samen profiteren? Tijdens het atelier zijn er verschillende mogelijkheden om je kennis te delen, mee te denken, mee te praten, mee te debatteren over stellingen en opties en te adviseren over mogelijkheden en oplossingen. De inbreng van de bezoekers wordt verzameld en gebruikt als waardevolle input voor de energietransitie van Noordoost Twente en heel Twente. 

Kom samen met je vrienden, kinderen, familie en kennissen op woensdagmiddag 15 november naar het Energieatelier.

Vanaf 15.00 uur ben je welkom in het Twents Carmel College, locatie Losser.

Adres: Oranjestraat 2.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid