Nieuws

Koninklijke onderscheiding voor Jan Peters uit Losser

Burgemeester Michael Sijbom heeft gisterenavond een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Jan Peters uit Losser. Dit gebeurt op het einde van de laatste voorjaarsvoorstelling van toneelvereniging “De Rommelpot”  genaamd "Gerda draait door ".

Decorandus Jan Peters is geboren op 22 april 1950 te Losser enis sinds 1992 lid van de “De Rommelpot”. Hij is een van de dragende spelers en speelt meestal de hoofdrol. Jan is zelf de regisseur van het stuk dat die avond wordt gespeeld.

Per 1993 is hij penningmeester van de vereniging geworden en hij heeft ervoor gezorgd dat de vereniging weer “financieel gezond” werd.

Een hoogtepunt was de uitnodiging en nominatie door het televisieprogramma ‘Man bijt hond’ voor de jaarlijkse OSCAR uitreiking. Jan heeft zich bijzonder ingezet om dit  mogelijk te maken

Naast zijn werk als penningmeester van de toneelvereniging was hij ook actief als vrijwilligerswerk voor Alifa (samen werken aan welzijn). Daarnaast was hij van 2002 tot 2006 vice-voorzitter van de Losserse Tennisclub LTC.

Burgemeester op afscheidstournee.

"Uw burgemeester is op afscheidstournee" sprak burgemeester Sijbom in zijn speech "en de komende weken zal ik organisaties en bewoners bezoeken die mij dierbaar zijn. Op 9 mei zal ik dan van de samenleving van Losser afscheid nemen en bij zo’n afscheidstournee kan natuurlijk een bezoek aan de Rommelpot niet ontbreken."

Volgens de burgemeester behoort De Rommelpot tot een van de meest actieve verenigingen in de gemeente. Maar hij ziet ook overeenkomsten met zichzelf: "want burgemeester zijn is ook een rol, meestal de hoofdrol".

Sijbom roemde Jan Peters als drijvende kracht achter de toneelvereniging. "Onze Jan is de drijvende kracht achter de vereniging en heeft het mogelijk gemaakt dat 2x per jaar een uitvoering wordt verzorgd in de muziekschool en wel in het voorjaar en in het najaar. Zowel in het voor en najaar worden een vijftal voorstellingen gegeven, die worden bezocht door mensen uit het gehele oosten van Nederland en uit de Duitse grensstreek. Echt dus een visitekaartje voor de gemeente Losser."

Volgens de scheidende burgemeester is Jan Peters is een veelzijdig man die actief en betrokken is op vele gebieden binnen onze gemeente Losser. "Maar vooral bij zijn rommelpot", als dus Sijbom, en tot besluit natuurlijk: "Het heeft daarom ook Zijne Majesteit Koning Willem Alexander behaagd Jan Peters te benoemen tot lid in de orde van oranje Nassau".

Koninklijke onderscheiding voor Jan Peters uit Losser

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.