Nieuws

Kunst & Strijd en Tukkers samen in concert

Op zondag 23 juli a.s. laten de leden van de orkesten van het Alg. Drum- en Trompetterkorps De Tukkers en de Harmonie Kunst & Strijd uit Losser zich weer van hun beste kant zien

Bad Bentheim in de muziekkoepel 

Zij verzorgen dan op uitnodiging van de VVV van Bad Bentheim in de muziekkoepel van het Kurpark in dit mooie Duitse stadje een namiddag concert. Het concert begint om 15:30 uur en gaat door tot 17:30 uur (met daar tussenin een kleine pauze). De afgelopen maanden zijn er door de muzikanten en slagwerkers van beide verenigingen gezamenlijk, onder leiding van dirigent Marty van Seijen, verschillende muziekstukken ingestudeerd zoals het schitterende “Grounds van Jacob de Haan”.

Een orkest

Door de samenwerking tussen beide verenigingen is het nu voor het eerst mogelijk om samen ook als één orkest naar buiten te treden en om samen dit concert te verzorgen. Hoogtepunt van het concert zal vermoedelijk het nummer “Jungle Fantasy” van de bekende Japanse componist Naohiro Iwai zijn. Dit nummer begint rustig met een fluitsolo waarbij op de achtergrond allerlei oerwoudgeluiden zullen klinken. Hierna nemen de slagwerkers het over met een geweldig sambaritme waarna het hele orkest invalt. Kortom laat u verrassen door dit mooie nummer.

Voor de Duitse toehoorders zijn verder ook nog enkele bekende Duitse nummers ingestudeerd zoals de Golden Hits van James Last, waarin o.a. de nummers Happy Music, Morgens um Sieben en Happy Heart zijn opgenomen. Verder speelt het orkest ook een compilatie van hits van de beroemde Duitse zangeres Nena. Haar bekendste hit “99 Luftballons” zal dan ook gegarandeerd voorbijkomen. Door de bekende drumfanfare componist Rob Balfoort is van dit nummer speciaal voor De Tukkers een arrangement geschreven dat bijzonder goed in het gehoor ligt. Naast het orkest zal ook de slagwerkgroep o.l.v. Eric Blom van zich laten horen waarbij o.a de nummers Back to Hamilton en Tot he Japanese Drummers vertolkt worden. Kortom: Iedereen die van gezellige, goed in het gehoor liggende muziek houdt is van harte welkom tijdens het concert op 23 juli!

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.