Nieuws

Ledenvergadering VVV- De Lutte Losser

Een druk bezocht vergadering in het ‘t Trefhuus Overdinkel.

Afgelopen maandag is de jaarlijkse VVV leden vergadering gehouden dit keer in het ‘t Trefhuus.De VVV zorgt er voor om elk jaar de vergadering bij een van haar leden te organiseren. Jos Senger voorzitter neemt het woord en heet iedereen hartelijk welkom.

VVV infopunt in Overdinkel

Dan vertelt de heer Senger dat 2016 geen makkelijk jaar is geweest en helaas afgesloten is met een licht verlies. Dit verlies heeft als oorzaken met een minder aantal verkopen in de shops terwijl het bezoekersaantal is gestegen.Over het algemeen is het beeld landelijk dat er minder afzetpunten zijn van de VVV. In de gemeente Losser is dit gelukkig niet het geval en mogen we er ons op verheugen dat er een VVV punt bijkomt en wel in het ‘t Trefhuus Overdinkel. Eerder was er VVV informatie te vinden in het Smokkelmuseum dat helaas er niet meer is.

Ster ambassadeur

Tijdens de vergadering werd afscheid genomen van Ton Boerkamp, die sinds 2009 het secretariaat voerde. Voorzitter Senger had louter lovende woorden voor de vertrekkende aimabele man uit Beuningen. Naast enkele wisselingen in het algemeen bestuur werden de leden in de gelegenheid gesteld om van burgemeester Sijbom afscheid te nemen.

Het VVV bestuur deed dat in stijl door de burgemeester te benoemen tot 'sterambassadeur' van de Schatkamer van Twente, zoals de gemeente Losser zich pleegt te noemen in de toeristische sector. De burgemeester ontving een fraai certificaat met vermelding van de benoeming en een cadeau voor zijn zoontjes: een speurtocht door Losser louter op GPS.

Mariola Smit-Dieperink

Ook is de voordracht van het VVV Toerist Info bestuur van Mariola Smit-Dieperink tot secretaris tijdens de algemene ledevergadering door de leden bekrachtigd. Dieperink is onlangs centrummanager geworden van dorp Losser.


Na de vergadering gaven Hans ter Heyne namens bestuur Trefhuus Overdinkel, Jan Benneker van camperplaats Skop'nboer en Jos in 't Veld namens de Ondernemers  Club Overdinkel een presentatie over hun organisaties en onderneming.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid