Nieuws

Leerlingen TCC Losser halen eindronde Olympic Moves

Leerlingen Twents Carmel College uit Losser hebben de eindronde van Olympic Moves in Amsterdam gehaald.

Het wordt zo langzamerhand een begrip; TCC Losser en de eindronde van Olympic Moves in Amsterdam. Grotendeels hebben we dat aan het onderdeel handbal te danken. Maar ook is het onderdeel voetbal populair.

De meiden van klas 1 en klas 3 hebben in Aalten een prachtig toernooi gespeeld en met name klas 3 is vanuit een onmogelijke situatie toch nog 1e in de poule van 9 scholen geworden.

De meiden waren helemaal door het dolle heen. Dik verdiend en nu klaarmaken om een poging te doen de beste van Nederland te worden!

"De meiden waren helemaal door het dolle heen" zegt docent Johan Ak van het TCC enthousiast. "Dik verdiend en nu klaarmaken om een poging te doen de beste van Nederland te worden".

Leerlingen TCC Losser halen eindronde Olympic Moves

Olympic Moves.

Om meer middelbare scholieren samen (meer) te laten sporten zijn de partners, KVLO, NOC*NSF, Coca-Cola en Zilveren Kruis, in 2003 ‘Olympic Moves’ gestart. Olympic Moves is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste  schoolsportcompetitie van Nederland. Het is een jaarlijkse competitie tussen scholen uit het voortgezet onderwijs, waarbij scholieren elkaar op school, regionaal en daarna nationaal uitdagen om het kampioenschap voor scholen. 

Via selectieprocedures op school en meer dan 75 regionale finales komen jaarlijks leerlingen van ruim 300 scholen, dit is bijna de helft van alle middelbare scholen, in beweging met Olympic Moves.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast voor de Universiteit van Twente als business developer bij Novel-T.