Nieuws

Liberia steekt nu ook zelf de handen uit de mouwen

René Heupink is vrijdag 20 oktober voor de 22e keer vertrokken naar Liberia. Ditmaal is hij in gezelschap van zijn zoon Mike. Ze zijn door de regering uitgenodigd om landingsvaartuigen, die door Liberia bekostigd zijn, te plaatsen bij rivieren die te breed zijn voor een ponton

Resultaten

Een landingsvaartuig heeft één op- en afrijklep. Er kunnen 2 auto’s op en vaart zijn passagiers naar de overkant. De hulp van René, zijn vrouw Belinda en alle vrijwilligers van Mainstreet in Overdinkel, komt aan. Men ziet in Liberia de resultaten van het werk en het geld dat gespendeerd wordt aan hun infrastructuur. Zelf blijven ze nu ook niet achter investeren. Een zeer goede ontwikkeling voor het land en de bevolking. Bovendien nodigt men Nederlandse bedrijven uit om te bezien in hoeverre deze nuttig kunnen zijn bij bijvoorbeeld het opzetten van een fabriek waar klinkers vervaardigd worden voor de wegenbouw. Dat is goed voor de arbeidsmarkt.

Mainstreet

Het tweedehands goederen winkeltje Mainstreet in Overdinkel, gerund door Belinda en 5 vrijwilligers, gaat als een speer. “Waar we in het begin een omzet hadden van een paar honderd euro per maand, was dat in 2016 al duizend euro per maand, en dit jaar hebben we maanden met een omzet van tweeduizend euro. Dat is een geweldige groei. We hebben dit uiteraard aan de bevolking van Overdinkel en omstreken te danken. Zij zorgen dat ik steeds weer nieuwe artikelen krijg om te verkopen. En klanten komen hier uit de buurt maar ook van verder weg. Uit Duitsland krijgen wij ook veel bezoekers.” zegt Belinda. Mainstreet is geopend van dinsdag tot en met zaterdag.

Ziekenauto

Van de opbrengst uit de winkel en door bijdragen van sponsoren kon René een ziekenauto kopen. Deze is afkomstig van het rode kruis in Duitsland. De ziekenauto wordt aan het eind van dit jaar verscheept naar Liberia en gaat naar de Peace Island community. De ziekenauto wordt volgestouwd met meubels en receptvrije medicijnen zoals bijvoorbeeld paracetamol.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.