Nieuws

Losser heeft primeur met Veurmekaar

In mei van dit jaar hoorde Astrid Kühlkamp voor het eerst van het project ‘Veurmekaar’ van Stichting Informele Zorg uit Hengelo. Vol passie en overtuiging sprak directeur Marcel Garritsen op een bijeenkomst over een nieuwe en informele manier om mantelzorgers te ontlasten.

Hallo Losser 

Veurmekaar heeft als doel om vraag en aanbod voor de ondersteuning van mantelzorgers bij elkaar te brengen. Dus vóór en dóór burgers. Dat klonk Astrid, als ambassadeur van Hallo Losser, bekend in de oren.

Om dit project in Losser bekendheid te geven, besteden we op ons eigen dorpsfeest, het Bruegheliaans Festijn, aandacht aan Veurmekaar. Deze nieuwe, zeer laagdrempelige werkwijze om noaberschap concreter te maken, past goed bij een dorp als Losser.

'Veurmekaartjes’

Op de stand van Hallo Losser zijn tijdens Brueghel daarom folders te vinden en zijn er ook ‘Veurmekaartjes’. Dit zijn kleine kaartjes om vraag en aanbod van ondersteuning in de vorm van bijv. boodschappen doen, tuinieren of de hond uitlaten, heel concreet bij elkaar te brengen. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat dit niet tussen wildvreemden gedaan wordt. Denk aan verenigingen, clubs, kerken, straten waar mensen elkaar al kennen en op deze manier elkaar beter en heel direct kunnen helpen. Het gaat nadrukkelijk om al bestaande sociale netwerken (community’s).

Welke club, straat of groep laat Hallo Losser zien hoe goed Losser is in noaberschap? Wij zijn het eerste dorp waar dit initiatief bekendheid krijgt! Wij laten heel graag de goede voorbeelden zien via www.hallolosser.nl in de verwachting dat een goed voorbeeld doet volgen in Losser én daarbuiten.

Astrid Kühlkamp

Ambassadeur Hallo Losser

 

afbeelding van Astrid Kuhlkamp

Door: Astrid Kuhlkamp

Hallo Losser! Als inwoner van Losser wil ik graag mijn steentje bijdragen aan maatschappelijke doelen en daarom ben ik vrijwilliger bij dit platform. Daarnaast heb ik het adviesbureau FoodMarketing4U voor de professionale foodsector.  Ik ben getrouwd en heb ik twee schoolgaande kinderen.