Nieuws

Losserse meiden spelen in interland

Meike en Meike twee spontane dames maken deel uit van het Twentse beloften team onder de 13/14

IJsland

Zij spelen aanstaande dinsdag een meiden interland tegen de meiden uit IJsland. De IJslandse dames zijn op bezoek in Nederland om hun club aan te moedigen op het EK damesvoetbal. De meiden en de vrouwen van KVV Losser, Excelsior'31 Meiden- en vrouwenvoetbal en FC Berghuizen vrouwen-en meidenafdeling hebben ieders 4 speelsters aangewezen die samengesteld zullen gaan voetballen. Van KVV Losser spelen: Meike ten Bolscher, Meike Rouwen, Senna en Merel.

Twentse beloften

De twee Meikes spelen ongeveer twee jaar voetbal bij KVV Losser. Meike ten Bolscher heeft eerst samen met de jongens mee gespeeld. Nu spelen ze in het dames team. Zij hebben ook de stage trainingen van FC Twente in Rijssen gevolgd. Dit op aanraden van Fieke vertellen ze “die twee spelen ook heel goed” Zo zijn ze opgenomen in de Twentse beloften. Nu trainen ze elke woensdag in Hengelo. Sinds de centjes op zijn bij FC Twente heeft de KNVB de dames tot 13/14 jaar zelf onder hun hoede.

Interland tegen IJsland

Nu het EK damesvoetbal in Nederland speelt is het fijn dat ze een interland gaan spelen tegen IJsland. Zo doen ze meer ervaring op. Mocht het zover komen dat ze betaald zouden kunnen spelen willen ze graag eerst bij FC Twente beginnen. Daarna wil Meike Rouwen graag naar het buitenland Bayern München lijkt haar wel leuke club. Meike ten Bolscher zoekt het iets zuidelijker en ziet Barcelona wel zitten. Naar de wedstrijden van het EK gaat helaas niet, alle kaarten waren supersnel uitverkocht. Maar ze kijken graag de wedstrijden op televisie. Meike Rouwen heeft geen echte mannelijke idool, Meike ten Bolscher vindt Ronaldo wel een goede speler en ziet er nog leuk uit ook.

Salaris 

Wel vinden de dames dat het salaris van de voetbalvrouwen net zo hoog mag worden als de mannen. Marieke Ulbachs voormalig keeper van FC Twente is gestopt omdat ze nog een studie ging doen. Dit omdat ze niet genoeg verdiende met het voetballen volgens de dames. Soms gaan ze naar wedstrijden van FC Twente. Als we op het terrein van KVV Losser zijn om foto’s te maken laten ze even zien dat ze een prima balletje kunnen trappen. Dat belooft nog wat voor de toekomst.

De dames spelen op:

dinsdag 25 juli om 19.30 

Sportpark ´t Venterinck

Schapendijk 37, 7574 PG Oldenzaal




 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid