Nieuws

De Lutte trotseert code geel voor de optocht

Weer geen spelbreker

Carnavalsminnend De Lutte heeft zich maandagmiddag weer van de fleurigste en grappigste kant laten zien in de traditionele Rosenmontagoptocht. Dapper trotseerden klein en groot de weersvoorspelling van het KNMI.

Genieten van de inventieve vondsten 

En zo kwam het dat bezoekers optimaal konden genieten van de inventieve vondsten en uren werk die kinderen, loopgroepen en wagenbouwers in hun creaties gestoken hadden. Natuurlijk waren de grote wagens met hun kleurige loopgroepen de eyecatchers. Groots en indrukwekkend, maar ook vermakelijk met wervelende theateracts op straat zoals een heus stierengevecht. Ook de hooghedenwagens van de Lutter verenigingen ontbraken natuurlijk niet waarbij ook de jeugdhoogheden het genoegen konden smaken om de bezoekers langs de kanten eens vanuit grote hoogte te bekijken.

Genieten van de inventieve vondsten 

Maar kindergroepjes, buurten, clubs en families waren de echte smaakmakers die zo typerend zijn voor de verbondenheid in De Lutte. De kinderen verbeeldden de meest uiteenlopende thema's van school tot snoep en zelfs van de wereld rond tot in het heelal. Loopgroepen hielden het dichter bij huis en concentreerden zich op hun hobby's of namen de hoogheden op de hak. Het jaarthema van CV De Bosdûvelkes 'Heel De Lutte bakt' had zich breed verspreid: snoepjes van 'De Lutt', kleine en grote cupcakes, heel veel bakkers, de wagens zelf en persiflages van met slagroom versierde hoogheden vormden letterlijk de ingrediënten voor een inmiddels beproefd recept voor Rosenmontag in De Lutte.

En dus leidde intensief overleg met eigen weerman Tonny Morsink er toe dat de Rosenmontagoptocht in De Lutte ondanks code geel gewoon en in vol ornaat van start kon gaan. De door het KNMI voorspelde windvlagen en hagelbuien bleven inderdaad uit en koud was het allerminst. Pas toen de meeste bezoekers en deelnemers zich allang in de horecagelegenheden verschanst hadden of al bijna huiswaarts keerden, begon het te waaien en te miezeren. Maar daar maalde toen al lang niemand meer om.

 

Uitslagen:

Kinderen Rosenmontagoptocht 2017:
1. Cup cakes (Jennifer Punt)
2. De wereld rond met groep 6 (Miriam Bekke)
3. Geef ons de ruimte (Mathis Schasfoort)

Alle kindergroepen (15 stuks) hebben een prijs gekregen.

Loopgroepen Rosenmontag 2017:

1. Wij trekken de kar (Kaant van 't Zaand Beuningen)
2. Ratdraaiers (Fietsclub Harry Lemmink)
3. Slachroom (Familie van de graaf & adjudant De Bosdûvelkes)

 

Wagens Rosenmontag 2017:

1. Op de hoorns. Olé!! (Tuffelkeerlkes)
2. Wie zit gebakk(n) (Bosdûvelkes)
3. Wie'j hebt alle ingrediënten (Hoalthakkers)

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid