Nieuws

Luuk en Milan winnen

 

Zondag kwamen er vier judoka’s van Judo Losser in Beuningen (Nijmegen) in actie op een groot nationaal toernooi. In het eerste blok was het de beurt aan Sem ter Bekke, Milan van Driel en Luuk Mannebeek. Sem kwam wat gewicht en wedstrijdervaring tekort waardoor hij twee partijen verloor. In zijn de tweede partij zag de scheidsrechter over het hoof dat Sem het been van de tegenstander omklemd had in de houdgreep en dit geldt als een bevrijding. Voor Sem een mooie ervaring met zijn acht jaar (klasse t/m 12 jaar) op een groot toernooi 

Met een wazari verschil

Luuk won zijn eerste partij doordat de tegenstander niet kwam opdagen. Zijn tweede partij was spannend en werd uiteindelijk met een wazari verschil gewonnen.
In de derde partij kreeg Luuk al snel een shido tegen maar wist een mooie ippon te scoren. In de vierde partij kwam Luuk twee wazari's op achterstand maar wist in de laatste minuut een ippon te scoren. Daarmee behaalde hij de hoogste podiumplek.

Onverwachts

Milan moest onverwachts in een zwaardere poule judoën in Beuningen. Dit heeft hij zeer verdienstelijk gedaan. Nadat hij de eerste 2 wedstrijden met een directe ippon had gewonnen, verloor hij op punten nipt de 3e wedstrijd. Met een dosis veerkracht trok hij de 4e wedstrijd naar zich toe. Jammer genoeg kwam hij qua punten net iets tekort voor de 1e plaats. Met sterk judo heeft Milan een uitstekende zilveren medaille behaald.

In het tweede blok was het de beurt aan Jesse ter Bekke (eerste jaar -15 jaar). Ook hij zat in een zwaardere poule. Hij verloor twee partijen waardoor hij teleurgesteld maar een ervaring rijker huiswaarts kon.

Voor Milan en Luuk een mooie voorbereiding en een zeer geslaagde generale voor het DistrictKampioenschap -12 jaar volgende week in Markelo. 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid