Nieuws

In memoriam: Nedo Rosellini

Donderdagochtend 24 augustus is erelid èn lid van verdienste van voetbalvereniging AJc'96, dhr Nedo Rosellini, na een tijd van ziekte toch nog vrij plotseling overleden.

Nedo mocht 86 jaar worden. Hij is geboren in Livorno, Italië en is in 1962 met de eerste stroom arbeidsmigranten naar Nederland gekomen. In 1965 is hij weer teruggegaan waarna hij zich in 1969 definitief in Losser vestigde. Nedo was een gerespecteerd en graag gezien persoon in Losser met name in het verenigingsleven.

Trouw

Als vrijwilliger kon men altijd op hem rekenen en was hij trouw aan de vereniging. Eerst was dat Tar, waar hij lange tijd verzorger van het eerste team en leider van het tweede team was. Na de fusie bij AJc’96 heeft hij diverse taken en functies vervuld: zo was hij lid van de ontspanningscommissie en van de veteranencommissie. Daarnaast heeft hij verscheidene jaren de rol van barkeeper op zich genomen en was hij altijd bereid allerlei hand- en spandiensten te verrichten.

Lid van verdienste” en erelid

De titels “lid van verdienste” en “erelid” heeft hij dus niet voor niets ontvangen. Tot aan zijn 80ste is hij actief gebleven maar ook de laatste jaren liet Nedo, als zijn gezondheid het toeliet, zich graag zien op het complex aan ’t Hannekerveld

Afscheid

Nedo wordt op 1 september in besloten kring begraven. Voor mensen die afscheid van hem willen nemen is er mogelijkheid op donderdag 31 augustus vanaf 19.00 uur in de aula van Uitvaartcentrum Luttikhuis aan de Broekhoekweg 20 in Losser.

In memoriam: Nedo Rosellini

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.