Nieuws

Met de mode mee

Kapel Dûvels Geweld in het nieuw gestoken

Dweilorkest Dûvels Geweld uit De Lutte heeft zich in nieuwe kleding gestoken. Nog steeds herkenbaar in zwart/wit geblokt, maar chiquer en helemaal bij de tijd. De bezoekers van de gala-voorstellingen in De Lutte van CV De Bosdûvelkes hebben het al van dichtbij kunnen bewonderen.

Van eenheid tot mix

In 2000 waren het oranje blouses die van de oen nog ongeoefende maar enthousiaste vriendenclub een eenheid maakten om CV De Bosdûvelkes muzikaal te ondersteunen. Daarna veranderde de outfit van de muzikanten naar verschillende maar uni-gekleurde blouses met rouches die op spijkerbroeken werden gedragen. En ondertussen werd er druk geleerd, geoefend en gerepeteerd.

Van bont gekleurd tot blokjes

Het was het in 2008 dat de hofkapel van de Bodûvelkes zich voor het eerst in chique zwart/wit geblokte jassen presenteerde. Met daar onder rode blouses en zwarte broeken. Van vriendenclub tot kapel klommen ze in de volgende acht jaar op tot de top van regionale orkesten. Behalve  als hofkapel van de Bosdûvelkes lieten ze zich zien (en horen) op festivals en bij feesten en partijen in de regio en daarbuiten.

Van blokjes tot handelsmerk

En de geblokte jassen bleven. Ze werden hét handelsmerk van Dûvels Geweld. Het hele kostuum is nu - anno 2017 - vervangen. Splinternieuw en moderner maar nog steeds herkenbaar: zwart/wit geblokt ondersteund door de huisstijlkleuren rood en zwart voor de club met 15 actieve muzikanten. Je herkent ze makkelijk. En je herkent ze overal. De komende periode treden ze veelvuldig op bij carnavalsactiviteiten in De Lutte.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid