Nieuws

Natuurmoment

Hallo Losser begint de lente met een NATUURMOMENT

Vandaag (20 maart 2017) begint de meteorologische lente.Om precies te zijn om 11:28 uur. We willen hier niet al te ver op ingaan, wel willen we dit moment aangrijpen om een nieuwe artikelenreeks aan te kondigen. Het NATUURMOMENT. Zoals de naam al zegt, willen we de aandacht vestigen op het fenomeen natuur. Voornamelijk in beeld, maar daar waar mogelijk ook voorzien van (verklarende) tekst. Het ligt in de bedoeling om hier regelmatig een artikel te plaatsen. Hiervoor hebben we dan ook gezocht naar (natuur)fotografen die belangeloos willen meewerken aan deze artikelen. Als eerste willen we u kennis laten maken met het werk van:

Leo Wijering

We laten Leo even zelf aan het woord:

Mijn naam is Leo Wijering, geboren en getogen Lossernaar. Vanaf mijn jongste jeugd groeide ik samen met mijn broers Fons,Wim en Rene op aan de Gronausestraat. Vader nam ons als kind al vaak mee op wandeltochten door bos, en hei. Samen met mijn broers en vrienden werd er na schooltijd gevoetbald of trokken we samen de bossen in. 

Na mijn vervroegde pensionering heb ik de draad weer opgepakt en een nieuwe hobby gevonden in het fotograferen van de natuur in al zijn facetten. Op mijn website leowijering natuurfotografie vind U een groot aantal foto's van o.a. Vogels, dieren, paddenstoelen, amfibieën, insecten, libellen en enkele wilde bloemsoorten.Veel van deze foto's zijn gemaakt in natuurgebieden rondom Losser, Beuningerveld, Zuid Drenthe en het Lauwersmeergebied in Groningen.
De recente foto's worden regelmatig ververst met nieuw gemaakte foto's.
Door onze gezamenlijke hobby zoek ik samen met mijn broers regelmatig de natuurgebieden op. Hopelijk kunt U ook genieten van mijn gemaakte natuurfoto's.

Leo Wijering op de uitkijk in de vogelhut bij de Oelermars

Leo op de uitkijk in de vogelhut van de Oelermars.

Een selectie van de foto's van Leo staat in het venster "Losser in Beeld". U kunt hier clicken om ze te bekijken.

Andere fotografen
Natuurlijk zijn wij op zoek naar andere fotografen die hun werk willen delen. Een kort berichtje naar nieuws@hallolosser.nl is voldoende. Wij treden dan zo spoedig mogelijk met u in contact.

afbeelding van Harry Elsjan

Door: Harry Elsjan

Redactie-lid en fotograaf. U kunt me altijd foto's of video's sturen op harryelsjan@hallolosser. nl