Nieuws

Nieuwe expositie in Behandelcentrum Maartje

In het behandelcentrum Maartje, Lutterstraat 4 in Losser, is een expositie van cursisten van Manon Leeflang. De schilderijen zijn te bewonderen in de openbare ruimte van Maartje. Overdag geopend en gratis toegankelijk. De expositie duurt tot 23 maart 2017.

Thema winter

In het afgelopen half jaar, gedurende een volledige cursusperiode van 12 lessen hebben cursisten van Manon Leeflang uit Losser, de deelnemers aan deze expositie, gewerkt aan het thema winter. Voorafgaand aan het zelf beeldmateriaal verzamelen, zijn er verschillende opdrachten gemaakt m.b.t. diverse schildertechnieken en werkprocessen, om zo de ontwikkeling van het eigen schilderhandschrift te  stimuleren en helpen ontwikkelen.

Nieuwe uitdagingen

Uit je eigen comfortzone stappen en gericht zijn op het werkproces resulteert in nieuwe inzichten, nieuwe uitdagingen en leidt tot ontwikkeling en groei! Dit uitgangspunt is een belangrijke rode draad in de lessen van Manon Leeflang. Gebruikelijk is dat in de 1e helft van de lessen vanuit opdrachten wordt gewerkt. De 2e helft bestaat uit de inbreng/vraag vanuit de cursist zelf, om zo ook de eigen interesses en leerprocessen te onderzoeken en een bewustwordingsproces te creëren hoe je tot onderwerpkeuzes komt.

Betrokken bij inrichting

Deze afgelopen cursusperiode stonden alle lessen in het teken van zowel werkproces, als ook het gericht werken naar een eindwerkstuk, zoals ze getoond worden in deze expositie. Ook zijn er cursisten betrokken geweest bij de inrichting van de expositie, een belangrijk onderdeel van het presenteren van het eigen werk. 

 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid