Nieuws

Olympic Gym trapt af met VeurMekaar

Met VeurMekaar wordt nu een keer voor de mantelzorger zelf gezorgd. Sportschool Olympic Gym in Losser ondersteund de actie.

Het initiatief van de Stichting Informele Zorg Twente is in Losser van start gegaan. Deze week kregen inwoners van de gemeente Losser huis aan huis een kaart in de bus waarmee ze een mantelzorger aanbieden om een klus over te nemen, een keer op te passen of op een andere manier te helpen.

Hiermee kunnen ze mantelzorgers die permanent voor een ouder, kind of andere naaste zorgen hun waardering laten blijken. Marcel Garristen is directeur van de Stichting Informele Zorg Twente (SIZ) en roept geloofsgemeenschappen, sportverenigingen, buurten en bedrijven op om mee te doen. Dit kan via de website veurmekaar.nl.

Olympicgym Losser doet ook mee

Toen Karin Keur van Hallo Losser aan Edwin Bos en Anuschka Timmermans van Olympic Gym vroeg om hun medewerking te verlenen aan het project, reageerden ze meteen enthousiast. Ze vinden het een geweldig sociaal project. Dus van nu liggen er ook kaartjes op de balie bij Olympic Gym en worden de sporters via de monitoren nog eens gewezen op dit project. "In Twente wonen ongeveer 200.000 mensen die op de een of ander manier mantelzorg leveren", zegt Marcel Garritsen tegen Hallo Losser.

"Veel van de ruim 28.000 mantelzorgers zijn overbelast en hebben echt hulp nodig. Maar er zijn genoeg mensen die willen helpen". Vraag en aanbod komen volgens Garritsen niet bij elkaar omdat mantelzorgers geen hulp vragen. "Ook vaak uit angst om de regie uit handen te geven" legt de SIZ directeur uit.

Geen kaartje ontvangen?

De Veurmekaartjes zijn deze week te vinden bij het huis-aan-blad "Hart van Enschede". Indien er geen Veurmekaartje aangetroffen wordt kunnen deze aangevraagd wordt bij Hallo Losser. Neem hiervoor contact op met Karin Keur: karin.keur@hallolosser.nl of telefonisch: 0643 939 031.

Dag van de mantelzorg

Vrijdag 10 november is het de dag van de mantelzorg en dat is het moment bij uitstek om een Veurme"kaartje" aan een mantelzorger te sturen. Maar het moet geen eenmalige actie blijven vindt Marcel Garritsen. "Mijn droom is dat het een volksbeweging wordt".

VeurMekaar Markt

Ook organiseert het SIZ in samenwerking met lokale verenigingen, stichtingen en organisaties VeurMekaar markten waarbij het concept wordt uitgelegd en waarbij mensen die iets voor mantelzorgers willen doen gekoppeld worden. Marcel Garritsen zegt hierover: "Iedereen die hier meer over wil weten of die zo'n markt wil organiseren kan contact met ons opnemen voor informatie en ondersteuning". De contactgegevens van de Stichting Informele Zorg Twente zijn: telefoon 085-7731720 en e-mail veurmekaar@siztwente.nl.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.