Nieuws

Ook op vakantie

Eind juli gingen 5 kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar op vakantie naar het Betuwekamp in de buurt van Zaltbommel

Moe maar voldaan

Een echt tentenkamp waar ook bijna volwassenen verbleven om alles in goede banen te laten verlopen. De kinderen waren voorzien van een sporttas met hun naam er op geborduurd, een luchtbed met pomp, een slaapzak, een zaklamp en een portemonnee met inhoud. Ze kwamen goed voor de dag. Vakantiekamp en de attributen beschikbaar gesteld door de opbrengst van oude metalen, ingezameld door Ferdie de boer. Na een week avonturen kwamen ze moe maar voldaan weer thuis.

Een week later weer een groep met dezelfde uitrusting. En nog een week later een groep tussen van 14 tot 16 jaar naar een jeugdkamp YMCA in Leusden. Deze groep is zelfstandig op de fiets naar Amersfoort geweest om te shoppen. Verschillende nationaliteiten namen deel. De leiding had bedacht dat wanneer kinderen in hun eigen taal tegen elkaar spraken, ze ”voor straf” een Nederlands liedje moesten zingen. Dat varieerde van Poesje Mauw tot Vader Jacob. Hilariteit en dikke pret natuurlijk.

Vakantie niet vanzelfsprekend

De kinderen waar het in dit geval om gong komen uit gezinnen waar een vakantie niet vanzelfsprekend is. De ouders zijn in de meeste gevallen op de voedselbank aangewezen. Voor enkelen was er ook iets geregeld via de Stichting Leergeld. Een prachtige actie weer van Ferdie en Tiny de boer. Kinderen voorzien van een vakantieoutfit en in de gelegenheid stellen echt op avontuur te gaan. Ze kwamen zonder uitzondering moe maar voldaan terug. Ze sliepen op de terugweg omdat ze de laatste nacht zelf mochten weten hoe laten ze naar bed gingen. Een moeder was zeer enthousiast. Ze vertelde: “Mijn kind eet nu groente en drinkt melk terwijl ie dat nooit gedaan heeft.”

Avonturenpark Hellendoorn

Woensdag 9 augustus vertrekt er een bus van Luttikhuis met 70 personen naar het avonturenpark in Hellendoorn. Volwassenen en kinderen die hier een dag plezier mogen beleven die het zelf niet of nauwelijks kunnen bekostigen. En Ferdie en Tiny zorgen ook nu weer voor een hapje en drankje.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.