Nieuws

Open dag van Zorgboerderij Het Voswinkel

Op zaterdag 18 maart a.s is de open dag van Zorgboerderij Het Voswinkel.Gelegen in Losser aan de Voswinkelweg nr 7. De zorgboerderij is een samenwerking  tussen de boer en boerin Harry en Mia Olde Keizer en  zorginstelling Aveleijn.

Hulpboeren

De hulpboeren laten zien wat ze allemaal doen op de boerderij: alle dieren verzorgen, de hokken elke dag netjes houden, het erf aanvegen.De dieren die op de boerderij zijn zijn:   geiten, ezels, konijnen, varkens,  ganzen, kippen en natuurlijk de Herefordkoeien van boer Harry.De hulpboeren verzorgen de dieren op de boerderij en kennen ze allemaal bij naam. Ook de Hereford koeien.  

Verder laten de hulpboeren zien wat ze zoal nog meer doen op de boerderij:

  • Het verzorgen van debloemenpluktuin,  de groentetuin, de kas  waar de zomerdag allerlei seizoensproducten verkocht worden zoals, sla, bietjes, bonen, komkommers.
  • Het kloven  zagen van openhaardhout
  • -Het maken van allerlei creatieve producten  van steigerhout,  mozaïken, schilderijen

Dagbestedingsprojecten

Verder presenteren de andere dagbestedingsprojecten van Aveleijn in Losser zich ook op deze open dag.De andere dagbestedingsprojecten zijn de : Individuele begeleidings- groep,   diverse werkgroepen op de woonvoorzieningen van Aveleijn in Losser.  Aan de Lijsterbesstraat zit een dagbestedingsgroep waar samen gewerkt wordt met Interact Contour.  En er is een dagbestedingsproject bij de KVV velden in Losser.  

Kortom, zorgboerderij Het Voswinkel, daar is van alles te  doen voor de hulpboeren  die allemaal bij  Aveleijn dagbesteding hebben  en er is veel informatie te vinden over wat Aveleijn nog meer te bieden heeft in Losser.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.