Nieuws

Openluchttheater Brilmansdennen

In het natuurrijke Losser, de schatkamer van Twente, straalt het Openluchttheater Brilmansdennen je als een parel tegemoet. Door haar unieke ligging, intieme uitstraling en prima voorzieningen is het theater geliefd bij zowel toeschouwer als artiest. 

Het bestuur stelt zich voor

Achter van links naar rechts. Bert Roolvink secretaris. Richard Stockmann penningmeester. Jos oude Wolbers bouw en onderhoud. Theo Buitink licht, geluid, video.

Voor van links naar rechts. Gertie Masselink horeca. Richard Gervink voorzitter. Miriam Reehuis PR & marketing. Han Boin programmering.

 

Deze groep enthousiaste mensen regelen het reilen en zeilen rond en in het openluchttheater Brilmansdennen in Losser. Op elk onderdeel van werkzaamheden is een man/vrouw geplaatst die verantwoordelijk is voor dat onderdeel in de organisatie. Zij op hun beurt bedienen zich weer van deskundige mensen om te komen tot een acceptabel resultaat. Goede onderlinge afspraken zorgen voor een resultaat dat gekoesterd mag worden.

Voorzitter Richard Gervink weet zich nog goed te herinneren hoe de situatie was toen hij nog kind was. Hij is in de buurt opgegroeid en weet nog dat hij als kind met zijn fietsje in het theater speelde. Ook herinnert hij zich de schuttersfeesten die er altijd gehouden werden. Het podium stond toen nog met de rug naar de Gildehauserweg. Na de renovatie van het theater is het podium om reden van geluidsoverlast gedraaid. Een podium overigens, wat een toneelzaal op zich kan zijn. Op het podium kunnen160 mensen een voorstelling volgen.

Overdekt.

Er wordt dan een klein podium op het grote podium geplaatst. In het theater kunnen, afhankelijk van de opbouw met de stoelen en banken, 500 tot 1000 bezoekers de voorstellingen volgen. Het gebruik van het theater is zeer divers. Naast theatervoorstellingen is het een plek om een huwelijk te sluiten. Om afscheid te nemen van een dierbare. Wordt er elk jaar een dauwtrappersmis georganiseerd. Dit jaar is er weer een keur aan artiesten benaderd om naar het openluchttheater te komen. Zie hieronder de programmering 2017. Een programmering die dynamisch is omdat er mogelijk nog nieuwe artiesten aan toegevoegd zullen worden. Wie een idee heeft om iets in het openluchttheater te laten gebeuren, kan dat bij het bestuur kwijt. Voor meer informatie zie: www.openluchttheaterbrilmansdennen.nl

PROGRAMMERING 2017

09 april         Autoshow Reuvers

16 april        Poasnoot’n  m.m.v. Trio Schnapps

19 mei            Talentenjacht Twents Carmelcollege Losser

20 mei            Noll’nkoor & Karel van de Kate

25 mei         Dauwtrappersmis

03 juni            Rock & Roll circus

17 juni            The Bruceband

24 juni         Dennenblues

25 juni         Excelsior & Sint Joseph harmonie Oldenzaal

08 juli             Abba Tribute band

09 juli            Grenslandkapel & Grensland Oberkrainer         

15 juli             Die Amigos

22 uli             Dana Winner

23 Juli             Wonderschool (Telekids)

09 september        Pater Moeskroen

10 september        Kühlkamp Korenfestival

16 september         Edwin Evers Band




 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.