Nieuws

Oude en vreemde valuta gezocht

Open de ogen van blinden en maak het verschil in het leven van mensen.

Verzamelzuil

98% van alle Nederlanders heeft vaak nog oude munten uit het gulden tijdperk of vreemde valuta in een laatje of spaarpotje liggen. De Lions Club Twente-Münsterland Double mixed heeft vorige week in Losser een verzamelzuil geplaatst in de AH super in Losser. Daarin mag alle “vakantiegeld” en oud geld. De oude vakantie munten worden verzameld. Dit wordt, of omgesmolten om het metaal, of in het betreffende land omgewisseld. 

De opbrengst wordt gebruikt ter ondersteuning van oogzorg in de derde wereld. De organisatie Fight for Sight maakt deel uit van de Nederlandse Lions, een vrijwilligersorganisatie die zich sinds tieltallen jaren inzet voor dit doel.

Waarom Fight for Sight?

De wereld telt naar schatting 39 miljoen blinden, van wie de helft door staar, en 246 miljoen mensen met een visuele handicap van wie 43% geholpen kunnen worden met een bril. Jaarlijks groeit dat aantal met 2 miljoen mensen. Bij 80% van de volwassenen is sprake van onnodige blindheid, die te behandelen is of voorkomen had kunnen worden. 90% van alle kinderen met een visuele handicap gaat niet naar school.

Werkloosheid onder jonge blinden en slechtzienden is zeer hoog. Het voorkomen van blind- of slechtziendheid is dan ook een van de meest rendabele vormen van hulpverlening. 263721 staaroperaties zijn er inmiddels al uitgevoerd. In 18 landen is de organisatie actief. Fight for Sight werkt sinds 1993 samen met Wilde Ganzen. Elke euro wordt door Wilde Ganzen vermeerderd met 50% Dus heeft u ergens nog een kleine schat liggen? Breng deze dan, voor dit goede doel naar de verzamelzuil te vinden bij Albert Heijn Losser.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid