Nieuws

Plechelmuskoor De Lutte reist naar Maastricht

Het Plechelmuskoor De Lutte viert dit jaar dat het 50 jaar geleden is dat er vrouwen werden toegelaten in het tot dan mannenbastion.

Gouden jubileum

Het gemengde zangkoor repeteert en zingt ongeveer 100 keer per jaar voornamelijk in de Plechelmuskerk van De Lutte. Ze verzorgen bijna elke zondag de zang bij de H.Mis, verzorgen avondwake- en vieringen maar ook bij begrafenissen en huwelijken. Het gouden jubileum wordt onderstreept met wederom een koorreis. In 1998 toog het koor naar Rome met een audiëntie aan paus Johannes II en optredens in de Sint Pieter en de Friezenkerk.

In 2007 werd per bus een reis georganiseerd naar de muziekhoofdstad van Europa, Wenen. Aldaar werd uiteraard een H.Mis opgeluisterd en een concert gegeven in de Sint Petruskirche en het klooster in Melk aan de Donau. Toen het dames gedeelte in 2012 het 45-jarige jubileum vierde, werd afgereisd naar Dresden met een onvergetelijk concert in de Kazematten van die stad. In Meissen werd toen de H.Mis opgeluisterd.

Pastoor Tervoort

Dit jaar reist het koor, wederom onder leiding van dirigent Raymond Breukers, zoals gezegd af naar Maastricht. Er wordt onder anderen gezongen in de Sint Petruskerk in Rekem bij Lanaken België. In Maastricht wordt gezongen in een gelegenheid aan het Vrijthof. En zondags wordt in de Sint Odaparochie, in de Hieronymus & Antoniuskerk met voorganger pastoor Paul Tervoort (oud pastor in De Lutte) de H.Mis opgeluisterd. De reis duurt van donderdag 26 tot en met zondag 29 oktober. De koorleden bezoeken vele bezienswaardigheden en worden in Laar door pastoor Tervoort rondgeleid. In België worden de koorleden rondgeleid in het mooiste dorp van Vlaanderen, Rekem.

Reisondersteunende giften

Inwoners die de inzet van het koor weten te waarderen of die het koor een warm hart toedragen kunnen eventuele (reis)ondersteunende giften overmaken op rekeningnummer NL70 RBRB 8804091835 tnv Bennie Welhuis, Bavelsweg 7, 7587 NP De Lutte. Inmiddels hebben al enkele regelmatige bezoekers aan de Lutter kerk een gift overgemaakt. Ook via deze weg zegt het reiscomité hartelijke dank. De reis wordt verzorgt met een bus van Ter Beek reizen uit Tubbergen.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid