Nieuws

Prima overwinning Dames Losser op Trivia

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdagavond een prima 17-3 overwinning behaald tegen hekkensluiter Trivia. De Groningse dames hadden in het Losserse Brilmansdennen niets in te brengen tegen een goed spelend Losser.

Even rechtgezet

In de eerste periode leek het er op dat Trivia nog wel mee kon komen. De 2-1 stand verbloemde echter dat Losser toen al een 4-tal opgelegde kansen niet kon verzilveren. In de 2e periode werd dat even rechtgezet. Een ontketend Losser liet alle remmen los en kon maar liefst 8 treffers laten noteren. In het verder verloop van de wedstrijd zette deze trend zich voort, echter het resultaat van de sublieme 2e periode kon niet meer geëvenaard worden.

Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met een 17-3 overwinning. Theresia Korfage werd topscorer met maar liefst 7 doelpunten, hoofdzakelijk gescoord uit overtalsituaties. De uitstekend spelende Lindy Velthuis en Cindy Marsman lagen vaak aan de basis van deze situaties. Met hun beweeglijkheid waren ze een ware plaag voor de Groningse verdediging. Merle Bruins, wederom een talent uit de jeugd, mocht in deze wedstrijd haar debuut maken.

Met deze overwinning is de positie op de ranglijst gestabiliseerd, en kan in de komende weken worden gekeken of de huidige 8e plaats nog kan worden verbeterd.

 

 

Tussenstanden: 2-1, 10-2, 12-2, 17-3.

Doelpunt Losser: Theresia Korfage 7,Manon Korfage 3, Cindy Marsman 2, Mariëtte Nijhuis 2, Lindy Velthuis, Jetske Gielians en Renske Dunhoft.

 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid