Nieuws

Prima zege van Losser op Trivia

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdagavond in het eigen Brilmansdennen een fraaie 10-5 overwinning behaald op Trivia uit Groningen. Nadat de eerste 2 wedstrijden van de competitie in een nederlaag waren geëindigd was deze overwinning een prima opsteker, de aansluiting met de middenmoot is gevonden.

Onoplettendheid

Losser begon wat aarzelend aan de wedstrijd en miste een paar kleine kansjes. Een onoplettendheid op de midachterpositie zorgde ervoor dat halverwege de eerste periode de gasten de score openden. Nog voordat de eerste periode was verstreken werd dit rechtgezet: Routinier Monique Velthuis scoorde 2x achtereenvolgend uit een overtalsituatie. In de 2e periode gooide Losser alle schroom van zich af. Een goede press-verdediging zorgde ervoor dat Trivia geen vuist kon maken. Manon Korfage en Theresia Korfage (2x) zorgden ervoor dat de stand 5-1 werd.

Nog voor het einde van deze 2e periode was het hoogtepunt van de wedstrijd. De jonge Jasmin Oddo werd op de midvoorpositie perfect aangespeeld. Ze degradeerde met een explosieve actie haar verdediger tot figurant  die alleen maar kon toekijken hoe Jasmin de bal bikkelhard achter de Groningse doelvrouwe ramde.

In de 3e periode ging Losser wat slordiger in de aanval spelen. Lange passen kwamen meermaals niet aan. Trivia kon in deze periode 3x scoren, ondanks het Losserse overwicht konden er slecht 2 doelpunten van Theresia Korfage tegenover staan.

In de laatste periode was al snel duidelijk dat Losser de wedstrijd zou winnen. Met slechts 3 minuten op de klok hadden Manon Korfage en Monique Velthuis de stand opgevoerd naar 10-4. Trivia mocht in de eindfase nog 1x scoren, maar de punten bleven volledig verdiend in Losser.

 

Tussenstanden: 2-1, 6-1, 8-4, 10-5.

Doelpunt Losser: Theresia Korfage 4, Monique Velthuis 3, Manon Korfage 2 en Jasmin Oddo.

 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid