Nieuws

Prins bezoekt wagenbouwers

Nu het carnaval met rasse schreden nadert werd het hoogtijd dat prins Patrick met zijn gevolg de loodsen van de aangesloten verenigingen van de Gaffel Aöskes bezocht.Verdeeld over twee avonden werden alle 10 de aangesloten verenigingen in hun bouwloods bezocht.Op de eerste avond werden de carnavalsloodsen op het Losserse industrieterrein De Pol bezocht.

Thema “vliegen”

Hier werden onder anderen de Nachtülkes bezocht, die dit jaar met het thema “vliegen” op de straat komen. Ook werd er deze avond bij de Martinikerlkes gekeken, de winnaar van de Losserse optocht van 2016 komt dit jaar met het thema Flower Power op straat.  Als laatste werd deze avond de vereniging bezocht waar prins Patrick in het verleden voorzitter is geweest, carnavals vereniging de Doare Trappers.

Buitengebied

Op de tweede avond werden de loodsen bezocht in het buitengebied. Eerst werden er op het Hoge Boekel de bouwloodsen van de Bokelbulkes en Bokelkalfkes bezocht. Vervolgens werd er koers gezet richting De Lutte. Hier werd de bouwloods van de Tuffelkeerlkes en Bosduvelkes op de Boavelshook bezocht.  Ter afsluiting van beide avonden werd er nog en bezoek gebracht aan de bouwloods van de Technische Commissie van de Gaffel Aöskes bezocht.

Beide avonden werd de prins vergezeld door diverse commissies van de Gaffel Aöskes. De muzikale begeleiding was in handen van de Anklojers.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid