Nieuws

Project Open Eettafel UVV

De UVV (Unie van Vrijwilligers) Losser heeft verschillende projecten die de bewoners van Losser ten goede komen. Zo is er al ruim 22 jaar het project Open Eettafel. 

Warme maaltijd
Bewoners van zorggroep Sint Maarten (divisie Losser) en geïndiceerde zelfstandig wonende ouderen kunnen van maandag t/m vrijdag rond het middaguur een warme maaltijd gebruiken in de Vicaryzaal. UVV vrijwilligers zijn hier gastvrouw/gastheer; zij dekken de tafels serveren, helpen eventueel bij het eten, ruimen op en werken vooral aan een gezellige sfeer. De Open Eettafel vindt dagelijks plaats in de Vicaryzaal van Maartens-Stede rond de klok van 12.00 uur. Het project is bedoeld voor mensen die in gezelschap van anderen op een gezellige manier van hun maaltijd willen genieten. Er is geen leeftijdsgrens.De cliënten kunnen ook op zaterdag en zondag eten bij dit project.
Dus 7 dagen in de week.

Projectleider
Projectleider van dit project is Ans Schasfoort. Zij werkt al ruim 22 jaar mee aan dit project, waarvan de laatste 8 jaar als projectleider. “Naast mij zijn nog 14 vrijwilligers werkzaam in dit project. Het is een project dat goed loopt en waar behoorlijk wat belangstelling voor is. Gemiddeld komen 20 tot 25 mensen per dag eten in de Vicaryzaal. Er worden gezonde en gevarieerde maaltijden opgediend. De sfeer is altijd gezellig. Ik rooster alle vrijwilligers in. Per dag zijn er 2 vrijwilligers in dit project werkzaam. Ik ben zelf niet elke dag aanwezig bij dit project. Dat is ook niet nodig want de vrijwilligers dit in de project meedraaien zijn goed geïnformeerd over de gang van zaken en kunnen geheel zelfstandig de werkzaamheden aan. Ik hoef pas in te grijpen als de ingeroosterde vrijwilligers op een dag verhinderd zijn.

Hoewel ze zelf ook goed in staat zijn om onderling de diensten te ruilen. Ik ben in het vrijwilligerswerk gerold door een vriendin die het wel wat leek. In het verre verleden ben ik begonnen met koffieschenken in de huiskamer. Ook ben ik heel lang gastvrouw geweest in het inmiddels afgebroken gedeelte aan de Lutterstraat waar toen het restaurant was. Het is bijzonder leuk werk. Het brengt me onder de mensen en het levert heel veel mooie contacten op. Naast projectleider ben ik ook nog vrijwilliger op de dinsdagmorgen. Dan speel ik Rummikub met de bewoners.” zegt Ans Schasfoort. Voor deelname aan de maaltijd betaalt u 6.50 euro. Voorafje. Hoofdmaaltijd. Toetje.

Belangstelling
Mocht je belangstelling hebben om vrijwilligerswerk te gaan doen of een project te gaan leiden, neem dan contact op met Nienke Koedam de voorzitster van UVV Losser. nienkekoedam@hetnet.nl telefoon 053 5388436.

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.