Nieuws

Promotie voor zwemmers ZC Losser

In de nationale zwemcompetitie van de KNZB hebben de Losserse zwemmers een succes geboekt door te promoveren van de 3e klasse Regio Oost naar de 2e klasse.

Hard getraind

In deze competitie, waarin 17 ploegen uitkomen, waren 6 promotieplaatsen te vergeven. Losser stond na 4 van de 5 competitiewedstrijden op een 5e plaats, en moest alle zeilen bijzetten om deze plek te behouden. In de laatste maanden was er hard getraind en de bezetting in de laatste wedstrijd was goed. ZC Losser verdedigde haar positie tijdens de laatste wedstrijd met verve. Wat heet, er wed zo goed gezwommen dat er nog 2 posities gewonnen werd.

Nadat alle waterspetters weer tot rust waren gekomen, werden de tijden bij elkaar opgeteld, en het resultaat mocht er zijn. ZC Losser werd uiteindelijk beloond met een 3e plaats in de competitie. Kampioen Livo uit Lichtenvoorde was ongenaakbaar, maar als er toch nog een klein beetje sneller gezwommen was, zou een 2e plaats ook nog haalbaar zijn geweest. DWV uit Doesburg was net iets beter.

Toch is deze 3e plaats en promotie opmerkelijk te noemen. Aan het eind van het seizoen 2015-2016 is er binnen de trainersstaf een reorganisatie geweest, en de vernieuwde trainersstaf heeft het met vernieuwd elan prima opgepakt. Natuurlijk de grote complimenten voor de trainers, maar zeker ook aan de zwemmers! Volgend seizoen volgt er een nieuwe uitdaging in de 2e klasse Regio Oost.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid