Nieuws

Protest tegen hondepoep in speeltuin

Buurtbewoners aan de Roveniuslaan en Pastoor Blokhofpad zijn vandaag een protest begonnen tegen hondepoep in de speeltuin. Het protest is bedacht door kinderen en een aantal bewoners.

De kinderen en bewoners zijn het zat dat honden poepen in de naast gelegen speeltuin. Kinderen komen thuis met handen en voeten die onder de poep zitten. De bewoners vinden dat de gemeente niets doet. En ook dat er te weinig afvalbakken zijn.

Afvalbak

Er is één afvalbak in het speeltuintje maar die zit vaak vol. En ook staat die afvalbak niet op een hele ideale plek. Een oplossing zou zijn om meer voorzieningen te regelen zoals een extra afvalbak of een apart veld voor honden.

Visvijver

Bewoners aanspreken heeft geen zin aangezien ze het doen wanneer de mensen niet kijken blijkt uit gesprekken met de bewoners. Bij de visvijver zie je borden staan dat hondepoep niet toegestaan is. En als hondeneigenaars daar wandelen met de hond worden ze naar eigen zeggen uitgescholden door vissers.

De bewoners hopen dat er snel een oplossing komt vanuit de gemeente zodat het weer een mooie en kindvriendelijke buurt wordt.

Protest tegen hondepoep in speeltuin

afbeelding van Denise Hazeleger

Door: Denise Hazeleger

Denise is drie jaar geleden uit Alkmaar naar Losser gekomen en voelt zich hier erg op haar plek. Ze wil gráág een steentje bijdragen aan onze gemeenschap en zit vol ideeën die ze graag wil oppakken vanuit Hallo Losser.