Nieuws

Restaurant De Oude Apotheek opnieuw in de Lekker 500

Restaurant De Oude Apotheek uit Losser staat voor de derde keer op rij in de prestigieuze restaurantgids Lekker 500. Hallo Losser ging op bezoek om te feliciteren.

We treffen Lisa Kok en trots laat ze het exemplaar van de Lekker 500 zien. "We zijn er trots op dat we nu voor de derde keer een vermelding hebben in de Lekker 500" zegt ze stralend. "Het is een mooie bevestiging dat we goed bezig zijn met ons restaurant. Lekker is een gids voor kenners die op zoek zijn naar de beste restaurants en hoe mooi is het om daar in te staan". Lisa bladert naar pagina 148 waar een mooie recentie staat. De locatie met mooie tuin, het gebruik van Twenste producten, de uitstekende wijnkaart en de grote gastvrijheid worden als sterke punten naar voren gebracht.

Lekker 500

Lekker

Lekker is naar eigen zeggen een objectieve en onafhankelijke restaurantgids. "Dat betekent dat wij geen belangen hebben in de restaurantwereld of betrokken zijn bij horeca­organisaties. Lucratieve aanbiedingen van restaurateurs – hoe verleidelijk ook – slaan wij altijd af. Het aanbod om de rekening niet te betalen uiteraard ook" aldus de website van de Lekker.

De top-500 is samengesteld uit de kritische rapportages van 68 professionele rapporteurs. Dit zijn doorgewinterde proevers met vaak een achtergrond in de horeca of wijnwereld. Het zijn kritische eters die zich met de eisen van onze lezers kunnen identificeren. "Voor al onze rapporteurs geldt dat ze niet hoeven te leven van hun werkzaamheden voor Lekker. Bovendien werken ze te allen tijde anoniem: ze maken geen notities aan tafel, rekenen gewoon af en schrijven thuis een uitgebreid rapport" aldus Lekker.

Bib gourmand

Voor ons restaurant is deze vermelding belangrijk" legt Lisa Kok uit. "Er komen mensen die ons via de Lekker geselecteerd hebben. En ook voor Losser is het goed, want ook de Bloemenbeek en de Wilmersberg hebben een vermelding. We zorgen voor verse en eerlijke producten en bakken ons brood bijvoorbeeld zelf".

Op de vraag wat de volgende stap is antwoord de gastvrouw Bib Gourmand. "Dit is een aparte gids van Michelin voor de Benelux met restaurants die een goed drie­gangenmenu voor maximaal 37 euro bieden. En een vermelding in de Bib Gourmand gids is voor ons zeker haalbaar". Bib blijkt een afkorting van Bibendum, de naam van het bekende Michelin bandenmannetje.

Grand Event 2017

Restaurant de Oude Apotheek blijkt ook lid te zijn van Twente Culinair, waar Lisa Kok een bestuursfunctie heeft. Twente Culinair is een groep van 15 Twentse top-restaurants die hoge ogen gooien ook bij de kenners van Michelin, Gault-Millau en Lekker.

Op maandag 6 november 2017 organiseert Twente Culinair het jaarlijkse Grand Event bij Munsterhuis Sportscars in Hengelo. Een exclusief Event waar de 15 Twentse topchefs acte de présence zullen geven. "Een spektakel met culinaire hoogstandjes, entertainment, exclusieve auto's en gezelligheid, waarvoor er nog een aantal kaarten beschikbaar zijn" zegt Lisa uit "en wie er bij wil zijn kan nog bellen met ons restaurant (053 536 2490)".

Lekker 500


Bekijk alle reacties op Facebook:

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.