Nieuws

Ritchell Konter wint brons tijdens het elfde Hollager Pokalturnier in Wallenhorst Duitsland

Ritchell kwam uit in de klasse tot 18 jaar en onder de 73 kilogram. Hij mocht direct als eerste partij van zijn klasse aan de bak tegen Leon Obecny. Dit was een erg spannende partij waar Ritchell in de eerste minuut achter de feiten aanliep en zodoende ook met 2 wazari’s achter kwam te staan. Al snel werd dit goedgemaakt en stond het 2-2, in de laatste 5 seconden probeerde Ritchell een alles of niets aanval wat helaas resulteerde in een score voor de tegenstander. Door deze verliespartij moest Ritchell door in de verliezersronde. 

Als eerste werd Tristan Maninger vakkundig verslagen met een houdgreep. De tweede partij in de verliezersronde was Martin Fischer de tegenstander, en binnen 5 seconden was de partij al weer voorbij door een mooie beenveeg van Ritchell. Maximilian Enbrecht was het volgende obstakel, deze partij begon minder goed voor Ritchell. Na een mislukte uittiltechniek stond hij een wazari achter. Gelukkig herpakte hij zich snel en bij de tweede poging om de tegenstander uit te tillen lukte het wel, een vol ippon voor Ritchell.

Vervolgens was Jannis Lippke de tegenstander. Dit was een zware en lastige pot, maar door veel variatie in worpen en sterk grondwerk won Ritchell deze partij uiteindelijk met 3 wazari’s en een ippon door een houdgreep. Door deze overwinning mocht Ritchell zich klaar gaan maken voor de strijd om het brons. Hier was evenals de eerste ronde Leon Obecny de tegenstander. Leon verloor de halve finale waardoor hij nu alweer tegen Ritchell moest.

Ritchell nam in deze partij direct het initiatief maar dat resulteerde helaas niet in een score. 1 minuut voor het einde van de wedstrijd kwam Ritchell op de grond en door een soepele kanteltechniek kon Ritchell hem in een houdgreep nemen. Ritchell die geen enkel risico wou nemen bouwde door naar een verwurging en Leon had geen andere keus dan afkloppen. Na 1 verliespartij en 5 partijen winst uiteindelijk een mooie en welverdiende bronzen plak.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid