Nieuws

Rustig protest

Er is weinig animo voor de protest actie voor aanvang van de raadsvergadering van 24 april j.l.

Voor het gemeentehuis stonden ongeveer 6 personen. Er waren enkele kinderen die met deksels lawaai maakten. Verder verliep de actie rustig. Na het maken van de foto van de nieuwe gemeenteraad binnen op de trap gemeentehuis begon de raadsvergadering. De publieke tribune was vol deze avond.



Na het vaststellen van de agenda en de benoeming van 8 commissie leden, is het tijd voor het raadsdebat informatie. Alle fractie voorzitters vertellen hun verhaal hoe ze de besprekingen hebben bevonden. Over en weer worden er verwijten gemaakt hoe de gesprekken zijn gevoerd. De een noemt het rommelig de ander vind dat er flink gelobbyd is. In hoofdlijnen komt het erop neer dat er geen chemie meer is tussen het CDA en Burgerforum.

Het is Burgerforum veel aangelegen om de formatie besprekingen bij een volgende verkiezing openbaar te voeren. De meerderheid van de partijen kan zich daar in vinden. Het CDA ziet liever niet dat de namen van beoogde wethouders naar buiten komen. Dit kan voor de betrokkene vervelende gevolgen hebben. Iedereen kan zich daar in vinden dat deze buiten de openbare besprekingen blijven.

Het ziet ernaar uit dat het een college wordt van CDA, VVD en D66. Jeroen Goudt, zal als formateur aan de slag gaan.

De hele raadsvergadering is hieronder te zien.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid