Nieuws

School waterpolotoernooi Losser

Wie volgt de Martinusschool 2 op als waterpolokampioen. Op zondagmiddag 12 maart is de tweede editie van het Schoolwaterpolotoernooi in zwembad Brilmansdennen.

Het toernooi is voor de groepen 7 en 8 van alle basisscholen in de gemeente Losser. Zij gaan strijden om de titel Waterpolokampioen 2017. Opgeven kan tot en met woensdag 15 februari. Kom 12 maart naar het zwembad en maak kennis met deze verrassend leuke teamsport! De eerste editie, die werd gehouden vanwege het 50 jarig bestaan van Zwemclub Losser, was een groot succes.

De vele toeschouwers langs de waterkant genoten van de wedstrijden en de deelnemende teams waren super gemotiveerd om te winnen. Ook dit jaar gaat het er weer om! Zwemclub Losser nodigt alle scholen uit de gemeente Losser om met groepen 7 en 8 mee te doen aan dit toernooi. Het toernooi start om 13:30 uur en eindigt ongeveer om 16:30 uur.

Speciaal voor groep 7 en 8

Vind je zwemmen leuk en wil jij met je klasgenoten meedoen om de waterpolokampioen worden van Losser?  Meld je team aan of vraag je onderwijzer(es) om jouw team meteen aan te melden met een mail naar: schoolwaterpolo@zwemclublosser.nl ). De inschrijving sluit op woensdag 22 februari 2017. In de aanmelding moeten voor- en achternaam, welke school en klas je zit en of je in het bezit bent van zwemdiploma A.  Zodra het speelschema bekend is, publiceren we dit op de website www.zwemclublosser.nl

Details over het kampioenschap

Het Losserse Jeugdwaterpolo Kampioenschap staat voor de tweede keer op het (school)sportprogramma. Het evenement is voor alle kinderen van groep 7 en 8. Inschrijven verloopt via opgave per mail en deelname is gratis. De deelnemers(sterren) moeten minimaal in het bezit zijn van een A diploma.  Een team bestaan uit 7 kinderen en per groep kunnen meerdere teams worden geformeerd. De waterpolowedstrijden duren 9 minuten en er liggen per team 5 spelers in het water. De teams worden begeleid door een ouder en een ervaren jeugdlid(coach) van Zwemclub Losser.

Waterpolo is een verrassend leuke teamsport

Dat bleek zeker na het eerste toernooi, vorig jaar. Het enthousiasme van de deelnemers en ook van ouders was enorm. Voor kinderen met zwemdiploma A, die graag een teamsport willen doen, is waterpolo een verrassend leuke keuze. Naast het onderhouden en verbeteren van de zwemvaardigheid is er tijdens de trainingen veel aandacht voor het spelen met de bal (zoals met één hand gooien en vangen) en het spelletje om in teamverband doelpunten te maken. Alle trainers zijn zelf fanatieke waterpoloërs en leren de kinderen op enthousiaste wijze het waterpolospelletje.

Op de opgavenformulieren, die naar de scholen zijn verstuurd worden de spelregels uitgelegd. Op aanvraag kan deze info per mail worden toegestuurd.

School waterpolotoernooi Losser

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.