Nieuws

Schoolproject herdenking bevrijding van Losser en 4 mei herdenking

Maandag 3 april is het 72 jaar geleden dat Losser door de Engelsen werd bevrijd.

Herdenking

Om dit te herdenken wordt op maandag 3 april door de hoogste groepen van de Openbare Basisschool De Saller een bezoek gebracht aan het graf van de gesneuvelde oorlogsvlieger John Ingram op de Algemene Begraafplaats in Losser. Door de kinderen worden rozen op zijn graf gelegd. Enkele kinderen dragen een gedicht voor en er wordt muziek ten gehore gebracht. Verder houdt burgemeester Sijbom een korte toespraak. De herdenking wordt afgesloten met het hijsen van de vlag onder het spelen van de Last Post.

Historische Kring Losser 

Op vrijdag 31 maart bezoeken enkele vrijwilligers van de Historische Kring Losser  de schoolkinderen om hen door middel van verhalen, oorlogsmateriaal en een PowerPointpresentatie  iets te laten ervaren van wat oorlog betekent; waaronder ook de gruwelen die onze  Joodse landgenoten moesten ondergaan. De presentatie laat vooral zien wat er in Losser is gebeurd.Tevens krijgen de kinderen de Anne Frankkrant aangeboden.

Tijdens de herdenking bij het oorlogsmonument op 4 mei zullen enkele kinderen van genoemde basisschool een gedicht voordragen en er een bloemstuk neerleggen namens alle kinderen uit de gemeente Losser.

Alert blijven

Hoewel de Tweede Wereldoorlog al ver achter ons ligt, blijkt uit de actuele gebeurtenissen dat we als samenleving steeds zeer waakzaam en alert moeten blijven.De HKL en het Oranjecomité vinden het heel belangrijk dat onze kinderen ervan doordrongen moeten blijven dat geweld, discriminatie, rassenwaan etc. moreel zeer verwerpelijk zijn en totaal geen oplossingen bieden.



 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid