Nieuws

Schoolwaterpolotoernooi wederom gewonnen door Martinus 2

Op zondagmiddag 12 maart werd voor de 2e keer het schoolwaterpolotoernooi van de gemeente Losser gehouden. Team Martinusschool 2 was net als de eerste aflevering uiteindelijk de sterkste ploeg.

Samenwerking

Het toernooi is afgelopen jaar op de kaart gezet in samenwerking met de gemeente Losser, het zwembad Brilmansdennen en Zwemclub Losser. Mede door deze samenwerking èn de sponsoring van Broekhuis auto´s uit Hengelo kon ook dit jaar het toernooi plaatsvinden.

5 teams aangemeld

Van alle scholen die uitgenodigd waren hadden zich 5 teams aangemeld. Deze 5 teams speelden een halve competitie tegen elkaar. In totaal waren er 34 kinderen uit de groepen 7 en 8 die mee speelden. Het toernooi stond onder leiding van Monique Velthuis van Zwemclub Losser. Zij had de beschikking over 31 vrijwilligers die onder meer de ploegen begeleiden. Over de publieke belangstelling was niet te klagen. Op het hoogtepunt van het toernooi zaten er zo´n 60 toeschouwers, veelal ouders,langs de kant.

Goed niveau

Het niveau was op een goed niveau. Leuk was om te zien dat samenspel rendeerde, individuele acties liepen vaak op niets uit. De afloop was reuze spannend, voordat de laatste wedstrijd moest beginnen waren er maar liefst nog 3 teams die kans hadden op de eindzege.

Uiteindelijk was het de Martinusschool team 2 dat er met de wisselbeker vandoor ging. In de 4 wedstrijden die gespeeld waren hadden ze 10 punten bij elkaar gehaald. De Veldzijde werd 2e met 8 punten, terwijl de Pax Christischool 3e werd met 7 punten. Team 1 van de Martinusschool werd 4e en De Saller behaalde de 5e plaats. Voor alle deelnemers was er bij de prijsuitreiking een medaille met daarin de  prestatie gegraveerd.


De organisatie kan terugkijken op een succesvol verlopen toernooi, wat de mogelijkheid heeft om uit te gaan groeien tot een stabiel jeugdsportevenement binnen de gemeente Losser.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.