Nieuws

Sint Nicolaas intocht Overdinkel met chocolademelk en speculaas

Reeds jaren is de intocht van Sint Nicolaas in Overdinkel gepland op de zondag. Reden destijds ingezet :iedereen heeft dan tijd om met kinderen en kleinkinderen de goedheiligman met zijn vele pieten te verwelkomen.

Ondernemers Club Overdinkel 

De organisatie van deze intocht is in handen van St. Nicolaascomitè Overdinkel. Uiteraard, destijds, met ondersteuning Winkeliersvereniging Overdinkel. Ondanks het feit dat door het verdwijnen van de vele winkels uit Overdinkel de ondersteuning minder werd kon men altijd de Sint verwelkomen, wat een groot compliment is aan het adres van al die vrijwilligers. 

Sedert meer dan een jaar is in Overdinkel de Ondernemers Club Overdinkel ( OCO) opgericht. Met meer dan 65 leden word meegedacht aan activiteiten die de leefbaarheid van het dorp bevorderen .

Intocht van de goedheiligman

Als extra verstrekt de OCO op zondag 19 november voor alle kinderen warme chocolademelk met  speculaas (sinterkloaskes) St. Nicolaas zal tijdens zijn intocht in Overdinkel op een drietal momenten even uit z'n koets stappen om de kinderen persoonlijk te verwelkomen. Sint komt na zijn rondgang naar het kulturhus daar kunnen alle kinderen een handje geven of een liedje zingen. Daarna zal hij een bezoek brengen aan het pepernotenconcert.

Hier staan dan ook de kraampjes met warme chocolademelk, te weten bij Drost, BENU apotheek en Plus Bellers. Het officiële welkom heten gebeurd in de Muziekkoepel hoek Spinnersweg/ Ds Pasmastraat. Sint Nicolaas, met al zijn pieten, ziet u dan ook graag in Overdinkel, start intocht 14.45 uur. En dan zondagavond : de schoen mag worden gezet !

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid