Nieuws

Sporttenues van wielerclub naar Roemenië

Voor de tweede keer schenken de wielrenners van de Wielerclub De Lutte hun sporttenues aan de sportclub van Vaslui in Roemenië.

Christel Visser, oprichter van de stichting Buna Ziua (kinderen in Roemenië) nam de tenues in ontvangst. Afgelopen donderdag werden de 60 leden van de wielerclub in het nieuw gestoken. De oude, nog in prima staat verkerende, tenues werden voor de tweede keer geschonken aan de sporters in Vaslui. Vijf jaar geleden gebeurde dat voor de eerste keer. En zo kon het verkeren dat in de straten en heuvels van Roemenië shirtsponsoring zichtbaar was van o.a. bakker Wantia en groepsaccommodatie ’t Keampke uit De Lutte.

Christel Visser 

Voor de uitreiking van de nieuwe tenues gaf Christel Visser een presentatie over de werkzaamheden van haar stichting. In 1994-1995 begon zij haar activiteiten voor de armste kinderen van Roemenië, die in de vele tehuizen in en rond Birlad verbleven. De Lutte heeft van meet af aan haar activiteiten gesteund. Zo werd er tijdens de Hellehondsdagen van 1995 een grote beer aan de kerktoren van De Lutte bevestigd.

Verder werd er een veiling gehouden waarbij de beer na het feestweekend het grootste bedrag opbracht. Tegelijkertijd werd een telefonische verbinding, toen nog met een kabeltje naar de pastorie, gelegd met Birlad. Zo was Visser vanuit Roemenië live getuige van de veiling. In 1999 werd formeel de stichting Buna Ziua opgericht. Momenteel richt de stichting zich ook op arme gezinnen, waarbij de begeleiding van de ouders, al dan niet met pleegkinderen, voorop staat. Nog steeds ontvangt Visser donaties uit De Lutte voor haar humanitaire hulp.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.