Nieuws

Start kaartverkoop Eensgezindheid

Maandag 3 april start de kaartverkoop voor de voorstellingen van de Chr. Toneelvereniging Eensgezindheid, ook dit keer weer in handen van de dames Koosje Bijkerk en Brigitte Wiggers. De data voor de voorstellingen zijn: vrijdag 21, zaterdag 22, vrijdag 28, zaterdag 29 april en, vrijdag 5 en zaterdag 6 mei. En vinden zoals gewoonlijk plaats in het verenigingsgebouw, hoofdstraat 147 te Overdinkel.

Gespeeld gaat worden Niet parkeren op het terras van Gerrit Voskes

Het stuk speelt zich af in hotel Het Reekalfje dat wordt gerund door Dolf en Dieuwertje.Wellicht klinkt dit bij een aantal trouwe bezoekers bekend in de oren? Dat komt omdat Eensgezindheid al eens vaker een stuk heeft gespeeld dat zich afspeelde in ditzelfde hotel.Ook nu hebben een aantal kleurrijke bezoekers besloten een kamer te boeken in Het Reekalfje.Waaronder kunstschilder Mario Pasta di Pantalone en bioloog Juul Old Klowsky. Verder zijn er nog 3 vriendinnen die een gezellig samen een weekendje eruit zijn.Veel meer gaan we natuurlijk niet verklappen, het publiek moet zich maar weer laten verrassen.

En genieten van een gezellig avondje

De repetities zijn al in volle gang, de rollen zitten er al behoorlijk in, dus aan de spelers zal het hopelijk niet liggen. Nu nog 6 uitverkochte zalen.Aangezien de leden nu allemaal al op straat worden aangehouden met de vraag naar kaartjes, zal dit vast ook wel goed komen.De zaal gaat open om 19.00 uur en het doek om 20.00 uur.Vooral ook van de grotere groepen wordt het op prijs gesteld dat ze een beetje op tijd komen, en dan met name degene die de kaartjes heeft. Zodat de doorstroom aan de kassa soepel verloopt en de mensen die u naar de plaatsen begeleiden een beetje overzicht houden. Maar eigenlijk geld voor iedereen: Kom gezellig een beetje op tijd, zodat u vooraf tijd heeft om een kop koffie te drinken en een praatje te maken met de vele bekenden die u vast tegen komt in de zaal.

Verloting

In de pauze is er natuurlijk de gebruikelijke verloting, kosten 0.50 per lot. De opbrengst van deze verloting wordt gebruikt voor de diverse benodigdheden op en rondom het toneel. En om de prijs van de toegangskaartjes zo laag mogelijk te houden. Want dat is iets waar de leden en het bestuur erg op toezien, dat de voorstellingen voor iedereen toegankelijk moet zijn, een gezellig en betaalbaar uitje voor het hele gezin. En natuurlijk is er de gelegenheid om na afloop nog even gezellig na te zitten onder genot van een drankje. En niet te vergeten de traditionele gehaktbal.

Hoe kunt u aan kaartjes komen? 

Door te bellen met de reserveerlijn 0638718345. De kaartverkoop start op maandag 3 april om 15.00 uur tot ong 20.00 uur, dit in afwachting van hoe lang de telefoon blijft gaan. Dus probeer rustig nog een paar keer te bellen als u er niet door bent gekomen, de dames stoppen pas op de eerste verkoopdag als er niet meer gebeld wordt. Op de daaropvolgende dagen kunt u de reserveerlijn bellen tussen 18.00 en 20.00. Op andere tijdstippen kunt u ook wel proberen te bellen, maar dan kan het zijn dat u niet meteen te woord wordt gestaan. De dames van de kaartverkoop moeten namelijk ok nog werken. Ze zullen proberen om u dan terug te bellen, of anders probeert u het nog een keer? Mensen die 8 kaartjes of meer bestellen worden verzocht om de kaartjes de daaropvolgende vrijdagavond af te halen bij het verenigingsgebouw tussen 19.00 en 19.30 uur. Heeft u minder dan 8, dan mag u ze natuurlijk ook af halen, dit scheelt een wachtrij aan de kassa op de uitvoeringsavonden.

Dan nog even een verzoekje aan iedereen die kaartjes heeft gereserveerd

Heeft u kaartjes besteld maar bent u onverwachts niet in staat om te komen? Neem dan alsjeblieft contact op met de dames Koosje of Brigitte. Zij hebben vaak een reservelijst en willen graag iedereen tot dienst zijn en de mogelijkheid bieden om naar de voorstelling te komen.Liever niet zelf doorverkopen want dit heeft voorgaande keren toch tot wat miscommunicaties geleid.

Eensgezindheid heeft er weer zin in, en hopelijk u als publiek ook. Want wellicht bent u als publiek zich er niet van bewust maar u bent ook een erg belangrijke factor in het succes van de voorstellingen. Op het toneel kun je als speler voelen dat het publiek zich vermaakt en daardoor krijgen zij ook weer meer energie en plezier op het podium, het is een soort van wisselwerking op elkaar. De leden van Eensgezindheid hopen u allen te mogen begroeten tijdens 1 van de 6 avonden en samen met u gaan ze er dan een paar mooie weekenden van maken.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.