Nieuws

Startbijeenkomst Groene Loper Losser-Oldenzaal

Hierbij nodigen wij u uit voor de startbijeenkomst van de Groene Loper Losser-Oldenzaal. Bent u al bezig met een groen project, of heeft u een leuk idee om uw buurt te vergroenen? Kom dan naar de startbijeenkomst en ontmoet anderen die ook ideeën en plannen hebben op dit vlak.  

Tijdens de startbijeenkomst krijgt u een toelichting op De Groene Loper Losser-Oldenzaal, vertellen de gemeenten Losser en Oldenzaal welke ondersteuning zij kunnen geven, is er een workshop over financiering en doet een bewoner van het Andoornplein verslag van haar buurtinitiatief.

Tijdens de bijeenkomst ontvangen de 15 mooiste (buurt)initiatieven een gratis biologische bloembollenpakket. De bloembollen worden geplant in de openbare ruimte. Het bloembollenpakket is goed voor bijen en vlinders in het vroege voorjaar.

Verschillende initiatieven 

In Losser en Oldenzaal zijn er verschillende initiatieven actief met het vergroenen van hun eigen omgeving. Het gaat dan onder andere om het vergroenen van de straat, het schoolplein of de aanleg van een bloemenlint in de openbare ruimte.  

Het project de Groene Loper Losser-Oldenzaal gaat de komende jaren dergelijke initiatieven stimuleren en ondersteunen. De Höfte, IVN Oldenzaal, Bijenvereniging Oldenzaal-Losser en Natuur en Milieu Overijssel werken daarbij samen. De komende periode organiseren wij bijeenkomsten en  gezamenlijke acties.

Groene Loper Losser- Oldenzaal

Binnen de Groene Loper komen alle groene initiatieven samen. Hierdoor bundelen we onze krachten, wisselen kennis en ervaringen uit, betrekken nieuwe partijen en stimuleren nieuwe initiatieven.

Met de Groene Loper willen we bewoners, scholen, instellingen en bedrijven betrekken bij de eigen natuurlijke leefomgeving. De Groene Loper wil dergelijke initiatieven met elkaar verbinden en zoveel mogelijk mensen in aanraking laten komen met de natuur dicht bij huis.

 

Wanneer    woensdagavond 22 november, inloop vanaf 19.00 uur (start programma 19.30 uur)

Waar        Erve Boerrigter, Plechelmusstraat 14 in De Lutte

Voor wie    bewoners, bedrijven, scholen en organisaties uit Losser-Oldenzaal

Opgeven     liefst voor 18 november met een mail naar groeneloperlosseroldenzaal@gmail.com

 

 

 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid