Nieuws

Steeds meer meldingen koolmonoxide in Twente

Een verplichte koolmonoxidemelder in alle woningen. Daar is de brandweer Twente voorstander van. In de komende periode vindt er dan ook een regionale informatiebijeenkomst plaats die door de regio Twente samen met Geas wordt georganiseerd.

Verdubbeling aantal koolmonoxidemeldingen.

In 2016 heeft er namelijk een verdubbeling van het aantal koolmonoxidemeldingen in Twente plaatsgevonden ten opzichte 2015."En in de meeste gevallen werd er ook echt een verhoogd percentage van koolmonoxide aangetroffen in de woningen door de brandweer".Uw eigen ambassadeur van HalloLosser neemt deel aan deze bijeenkomst en zal er in de komende week verslag van doen op onze site. 

Meer verkocht

Positief is dat er kan worden geconcludeerd dat de verkoop van koolmonoxidemelders de laatste jaren een stijgende lijn vertoont.            

 "Een prima aanzet om dit soort incidenten met vaak dodelijke afloop te voorkomen. Een verplichte koolmonoxide - melder in alle woningen zou een prachtige oplossing zijn maar omdat daar (nog) onvoldoende politiek draagvlak voor is, hopen we maar op een gunstige prijsontwikkeling. "Een rookmelder kost momenteel een tientje in de winkel; een koolmonoxidemelder 50 euro. Het zou mooi zijn als die prijs naar beneden zou kunnen" 

Wordt vervolgd!!,

HalloLosser:venster veiligheid

 

afbeelding van Han Heck

Door: Han Heck

 Han Heck