Nieuws

Succesvol weekend voor Losserse Judoka's 

Afgelopen zaterdag was er in Rijssen weer de Judo Competitie van het Oosten. Nils Huisman, Sven Hobbelink, Mick Driezen, Rens Luijerink, Jelte Schulten en Job Riesewijk deden mee. 

Rens heeft één wedstrijd verloren en de rest gewonnen! Hij heeft mooi judo laten zien en dit werd beloond met de 300 punten!  Esmee heeft alles gewonnen (tegen één meisje en vier jongens )waarvan één met een Ippon!

Nils was ingedeeld in een sterke poule waarin de judoka's aan elkaar gewaagd waren. In de eerste partij kreeg Nils te maken met een taaie tegenstander die weinig mogelijkheden weggaf. Door creatief judo werd de partij met een moeizame verkregen wasa-ari toch gewonnen. De tweede partij werd helaas ongelukkig verloren met een houdgreep. De derde en vierde partij werden allebei met een houdgreep weer gewonnen.

Ook Sven wist zijn 300 punten te behalen en nam het oranje certificaat mee naar huis! Rens, Jelte en Job zaten in dezelfde poule met nog 2 andere jongens en 1 meisje. Het waren allemaal spannende wedstrijden waar Job er 3 won en 2 verloor. Voor Jelte was het de eerste keer dat hij een wedstrijd had buiten de eigen club. Hij kwam nog net wat ervaring te kort, maar gaf zich zeker niet zomaar gewonnen! Job had inmiddels ook 300 punten behaald en ging met het bijbehorende certificaat naar huis. In de categorie -34 kg heeft Mick van de zes partijen er vijf gewonnen 3x met een ippon en de andere twee met in totaal 3 wasari s.

Luuk Mannebeek derde in Den Helder 

International Helder Open Judo Championshipis een internationaal bekend toernooi met deelnemers uit 20 verschillende landen. Luuk Mannebeek uitkomend in de klasse -38 kg, heren tot 12 jaar, waarin maar liefst 24 deelnemers waren.

Er werd begonnen met 6 poules. Daarna ging men over op een afvalsysteem. Luuk werd door sterk judo, maar met een klein verschil tweede in zijn poule. Daarna ging hij door naar het afvalsysteem, waar Luuk (ook in een sterk deelnemersveld) even liet zien dat er wel degelijk rekening moest worden gehouden met onze deelnemer uit Losser. Luuk wist 3 wedstrijden op rij met schitterende worpen te winnen. Hij drong door tot de halve finale, waar hij een sterke deelnemer uit Engeland trof. Luuk nam van het begin af aan het initiatief. Hij was duidelijk niet de mindere judoka , maar verloor de partij door een straf en miste daardoor de finale. Daardoor had hij had een dik verdiende bronzen plak.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid